Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κανελλοπούλου για ΧΑ: Είχαν σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος

Κανελλοπούλου για ΧΑ: Είχαν σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος

«Πρόθεση τους είναι να επεκταθεί σε όλη την χώρα το παράδειγμα του Αγίου Παντελεήμονα που από το 2008 έως το 2013 επιβλήθηκε με βία και φόβο. Όλη η δράση της Χρυσής Αυγής αυτήν την περίοδο ήταν σχέδιο με αρχή μέση και τέλος», είπε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου που κατέθεσε στην δίκη της Χρυσής Αυγής, ως μάρτυρας που προτάθηκε από το ΚΚΕ για την επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

«Πρόθεση τους είναι να επεκταθεί σε όλη την χώρα το παράδειγμα του Αγίου Παντελεήμονα που από το 2008 έως το 2013 επιβλήθηκε με βία και φόβο. Όλη η δράση της Χρυσής Αυγής αυτήν την περίοδο ήταν σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος», είπε ηπρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου που κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ως μάρτυρας που προτάθηκε από το ΚΚΕ για την επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Η ηθοποιός, μόνιμη κάτοικος Αγίου Παντελεήμονα και πρώην εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα, αναφέρθηκε εκτενώς σε όσα γίνονταν στην περιοχή με την δράση ομάδων κατά των μεταναστών που κλιμακώθηκε μετά την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη το 2011.

Η μάρτυρας χαρακτήρισε «οργανωμένη και προαναγγελθείσα» την επίθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ τόνισε ότι τόσο αυτή η επίθεση όσο και αυτή εναντίον των Αιγύπτιων αλλιεργατών έχει κοινό οικονομικό στοιχείο που αφορά τον έλεγχο Ζωνών.

Για όσα γίνονταν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα η μάρτυρας μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Μετά την δολοφονία Καντάρη , είχαμε στην περιοχή ένα απίστευτο πογκρόμ εναντίον μεταναστών και αδύναμων ανθρώπων» και αναφέρθηκε σε αγριότητες “αγανακτισμένων” και επιθέσεις σε βάρος μεταναστών.

Η μάρτυρας μάλιστα τόνισε πως η επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013 «δεν μας έκανε να πέσουμε από τα σύννεφα» γιατί ήδη στον Άγιο Παντελεήμονα η Χρυσή Αυγή με συγκεκριμένες ενέργειες προσπαθούσε να ελέγξει την περιοχή.

Τέλος η κ. Κανελλοπούλου ανέφερε πως μετά τη δολοφονία Φύσσα η Χρυσή Αυγή έχει επιλέξει να δείξει «ένα άλλο προφίλ, που προσωπικά με ανησυχεί πολύ, γιατί είναι προσχηματικό».

Μίνα Μουστάκα

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024