Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τoyota GR Super Sport: To μέλλον των -υβριδικών- supercars

Τoyota GR Super Sport: To μέλλον των -υβριδικών- supercars

H ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε ένα πρωτότυπο supercar 1.000 ίππων με υβριδικό σύνολο και τεχνολογία από το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής, με την προοπτική κατασκευής μιας αντίστοιχης έκδοσης παραγωγής στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.


Η ιαπωνική φίρμα μόλις αποκάλυψε ένα concept car το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις του επικεφαλής του ομίλου, Akio Toyoda, έχει αυξημένες πιθανότητες να μετουσιωθεί στο μέλλον σε ένα υβριδικό supercar που θα εκμεταλλευτεί την πείρα που έχει κερδίσει η Toyota από τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC).

Ως πρωτότυπο το GR Super Sport το οποίο έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκυο, αντλεί τις επιρροές της επιθετικής σχεδίασης του του από το αγωνιστικό πρωτότυπο Toyota LMP1 και το μηχανικό του σύνολο από το TS050 Hybrid με το οποίο η Toyota συμμετείχε στο παραπάνω πρωτάθλημα.

Αναλυτικότερα, το μηχανικό σύνολο του GR Super Sport συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα V6 2,4 λίτρων με ηλεκτρικά μοτέρ προσφέροντας συνδυαστική ισχύ η οποία φτάνει τους 1.000 ίππους.

Πλην της συνολικά αιχμηρής του αισθητικής, το GR Super Sport διαθέτει τροχούς 18 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 330/710 ενώ εκεί όπου σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο θα βρισκόταν η πίσω γυάλινη επιφάνεια, το ιαπωνικό πρωτότυπο διαθέτει τις απολήξεις της εξάτμισης. Απουσία γυάλινης επιφάνειας πίσω, ο οδηγός παρακολουθεί τι συμβαίνει στο δρόμο μέσω ενός προηγμένου συστήματος καμερών οι οποίες αντικαθιστούν επίσης και τους εξωτερικούς καθρέφτες.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται επίσης το θηριώδες splitter στο μπροστινό τμήμα και ο εξίσου εντυπωσιακός αεροδυναμικός διαχύτης στο πίσω ενώ την εικόνα συμπληρώνει μια επιβλητική αεροτομή η οποία φροντίζει να παράγει τα απαραίτητα ποσοστά κάθετης δύναμης που θα το διατηρήσουν «καρφωμένο» στο έδαφος. Επίσης το GR Super Sport διαθέτει ίσως από τις μεγαλύτερες οπές απαγωγής αέρα που έχουν σχεδιαστεί ποτέ για αυτοκίνητο που τελικά προορίζεται, σύμφωνα με τις συστάσεις, για το δημόσιο οδηγό δίκτυο.

Προς το παρόν η Toyota δεν διευκρινίζει το χρονοδιάγραμμα άφιξής του δηλώνοντας πως η εξέλιξη «θα απαιτήσει κάποιο χρόνο». Σε κάθε περίπτωση όμως είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο αποτελεί το πρώτο δείγμα της νέας γενιάς νόμιμων για το δρόμο supercars, όπως τα οραματίζεται η Toyota.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024