Βελτιωμένο εμφανίζεται το επενδυτικό κλίμα
Ήπια βελτίωση του επενδυτικού κλίματος το πρωί μετά την αναφορά της Κίνας ότι το δημοσίευμα που ανέφερε ότι οι αρχές τις Κίνας εξετάζουν το ενδεχόμενο να περιορίσουν κατά το ήμισυ τις τοποθετήσεις τους σε κρατικά ομόλογα ΗΠΑ (το τρέχον ύψος ανέρχεται στα $1,19 τρισ.) προέρχεται από λανθασμένη πηγή.
Ήπια βελτίωση του επενδυτικού κλίματος το πρωί μετά την αναφορά της Κίνας ότι το δημοσίευμα που ανέφερε ότι οι αρχές τις Κίνας εξετάζουν το ενδεχόμενο να περιορίσουν κατά το ήμισυ τις τοποθετήσεις τους σε κρατικά ομόλογα ΗΠΑ (το τρέχον ύψος ανέρχεται στα $1,19 τρισ.) προέρχεται από λανθασμένη πηγή.
Σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank, ελαφρώς αρνητικά επηρεάζει το επενδυτικό κλίμα η αναφορά αξιωματούχου της κυβέρνησης του Καναδά ότι ενισχύεται η πιθανότητα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να ανακοινώσει την απόσυρση των ΗΠΑ από την εμπορική συμφωνία NAFTA με έξι μήνες προειδοποίηση.
Ο Πρόεδρος της Fed Chicago (Evans), ο οποίος δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις συσκέψεις FOMC το τρέχον έτος, ανέφερε ότι θα ήταν προτιμότερο η Fed να μην είχε πραγματοποιήσει αύξηση του επιτοκίου αναφοράς στη σύσκεψη του Δεκεμβρίου, καθώς εκτιμά ότι στα μέσα του 2018 θα είναι κατάλληλη χρονική περίοδος για αύξηση των επιτοκίων, καθώς ο πληθωρισμός θα έχει προσεγγίσει το στόχο.
Ο Πρόεδρος της Fed Dallas (Kaplan), ο οποίος δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις συσκέψεις FOMC το τρέχον έτος, ανέφερε ότι οι τρεις αυξήσεις του επιτοκίου αναφοράς από τη Fed αποτελούν το βασικό σενάριο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει η Fed να είναι σε εγρήγορση για πιθανή υπερθέρμανση της οικονομίας.
Ο δείκτης τιμών εισαγωγών στις ΗΠΑ παρουσίασε το Δεκέμβριο μηνιαία αύξηση (0,1%, Νοέμβριος: 0,8%) για πέμπτο συνεχόμενο μήνα και σε ετήσια βάση κατέγραψε ενίσχυση κατά 3% (Νοέμβριος: 3,3%). Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στη Μ. Βρετανία διευρύνθηκε το Νοέμβριο (£2,8 δισ., εκτίμηση: £1,5 δισ., Οκτώβριος: £2,3 δισ.).
Στην Ευρωζώνη ανακοινώνονται η βιομηχανική παραγωγή Νοεμβρίου και τα πρακτικά της συσκέψεως Δεκεμβρίου της ΕΚΤ. Στις ΗΠΑ αναμένονται τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού και ο προϋπολογισμός Δεκεμβρίου.
in.gr
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442