
Οδηγία Τσακαλώτου για POS στα σχολικά κυλικεία
Την κατάργηση απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία επιβάλλεται η εγκατάσταση και λειτουργία τερματικών ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών (P.O.S.), στα σχολικά κυλικεία ζητά με επιστολή του στον Ευκλ. Τσακαλώτο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Την κατάργηση απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία
επιβάλλεται η εγκατάσταση και λειτουργία τερματικών ηλεκτρονικών
τραπεζικών συναλλαγών (P.O.S.), στα σχολικά κυλικεία ζητά με επιστολή
του στον Ευκλ. Τσακαλώτο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Η απόφαση έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις μεταξύ των υπευθύνων των κυλικείων καθώς υποχρεώνονται να κάνουν μία εξαιρετικά υψηλή δαπάνη, χωρίς – όπως δικαίως λένε – την παραμικρή χρησιμότητα.
Όπως τονίζεται στην επιστολή του ΕΕΘ, «το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι τα παράπονα αυτά είναι πλήρως δικαιολογημένα και ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πραγματική ανάγκη να τοποθετηθεί τέτοιος εξοπλισμός σε σχολικά κυλικεία, καθώς είναι παντελώς άχρηστος, αφού μοναδικοί πελάτες των κυλικείων αυτών είναι μαθητές, δηλαδή άτομα ανήλικα που δεν διαθέτουν τραπεζικές κάρτες ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ τα αγαθά που πωλούνται είναι πολύ μικρής αξίας».
in.gr
- Axios: Η Κούβα προμηθεύτηκε στρατιωτικά drones και σχεδιάζει επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους
- Η μάχη Κίνας – ΗΠΑ θα δοθεί στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης
- Κιλκίς: Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από την ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε Αξιούπολη και Πολύκαστρο
- Κρήτη: Ηλικιωμένος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα στις Γούρνες
- Μύκονος Betsson – Παναθηναϊκός 76-90: Πέρασε στα ημιτελικά με «σκούπα»
- Η Gucci μεταμόρφωσε την Times Square σε πασαρέλα – Σίντι Κρόφορντ και Τομ Μπρέιντι έδειξαν τη νέα συλλογή