Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έχει χυθεί αίμα για την απεργία»: Βαρύ το πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ [Βίντεο]

«Έχει χυθεί αίμα για την απεργία»: Βαρύ το πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ [Βίντεο]

Βαρύ το κλίμα που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την προκήρυξη απεργίας. Οι βουλευτές εξέφρασαν από νωρίς τις ενστάσεις τους στους συναρμόδιους υπουργούς, ωστόσο η ψυχολογία έφθασε στο ναδίρ μετά την έφοδο των μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, για να υπενθυμίσουν στην Έφη Αχτσιόγλου ότι «έχει χυθεί αίμα για την απεργία».

Βαρύ το κλίμα που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για
τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την προκήρυξη απεργίας. Οι
βουλευτές εξέφρασαν από νωρίς τις ενστάσεις τους στους συναρμόδιους
υπουργούς, ωστόσο η ψυχολογία έφθασε στο ναδίρ μετά την έφοδο των μελών
του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, για να υπενθυμίσουν στην Έφη Αχτσιόγλου ότι
«έχει χυθεί αίμα για την απεργία».

Κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη, ακούστηκαν εντόνως οι προβληματισμοί των βουλευτών για τις αλλαγές στον τρόπο προκήρυξης απεργίας και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Οι βουλευτές τόνισαν ότι οι συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις πλήττουν ευθέως το αριστερό και φιλολαϊκό προφίλ της κυβέρνησης και δεν είναι εύκολα υπερασπίσιμες.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις, τονίζοντας τα θετικά σημεία του πολυνομοσχεδίου και υποστηρίζοντας ότι το «ισοζύγιο» είναι θετικό. Τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται για επιλογή της κυβέρνησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ρυθμίσεις αυτές επιβάλλονται από τους δανειστές.

Ωστόσο, οι φόβοι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκαν, όταν το ΠΑΜΕ προχώρησε στην παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας. Φθάνοντας μέχρι το γραφείο της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου και φωνάζοντας ότι «έχει χυθεί αίμα για την απεργία». Ζήτησαν από την υπουργό να αποσύρει τις ρυθμίσεις, κάτι που η ίδια αρνήθηκε.

Το ΠΑΜΕ συνέχισε τις παρεμβάσεις το πρωί της Τετάρτης, με τα μέλη του να φωνάζουν: «Κάτω τα χέρια από την απεργία» έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κινητοποιήσεις του ΚΚΕ θα συνεχιστούν με απεργιακά συλλαλητήρια κατά τη συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ενώ με σταυρωμένα χέρια δεν αναμένεται να καθίσουν παλιοί συνοδοιπόροι των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάτι που δημιουργεί ασφυκτικό κλίμα για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Υπό αυτό το κλίμα, το πολυνομοσχέδιο εισάγεται στις 15:00 σήμερα, Τετάρτη, στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές προς επεξεργασία και την Παρασκευή θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, ώστε να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος τη Δευτέρα.

Η.Κ.

    in.gr

    Sports in

    Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

    Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 26 Απριλίου 2024