Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποστήριξη Σαουδικής Αραβίας σε Ρωσία αναφορικά με Συρία

Υποστήριξη Σαουδικής Αραβίας σε Ρωσία αναφορικά με Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ συνέστησε στη συριακή αντιπολίτευση να επικεντρωθεί στην προετοιμασία για το Συνέδριο Εθνικού διαλόγου της Συρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Σότσι. Ο σαουδάραβας υπουργός, εκτός από τις παραινέσεις προς την συριακή αντιπολίτευση, δηλώνει ότι το Ριάντ ενδέχεται να διακόψει τη στρατιωτική υποστήριξη προς τα τμήματα της συριακής αντιπολίτευσης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ συνέστησε στη συριακή αντιπολίτευση να επικεντρωθεί στην προετοιμασία για το Συνέδριο Εθνικού διαλόγου της Συρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Σότσι.

Ο σαουδάραβας υπουργός, εκτός από τις παραινέσεις προς την συριακή αντιπολίτευση, δηλώνει ότι το Ριάντ ενδέχεται να διακόψει τη στρατιωτική υποστήριξη προς τα τμήματα της συριακής αντιπολίτευσης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy εκτιμά ότι η θέση της Σαουδικής Αραβίας «υπογραμμίζει την επιτυχία της ρωσικής διπλωματίας στη διαμόρφωση του μεταπολεμικού μέλλοντος της Συρίας» .

«Το παράδειγμα της Συρίας ήττα για τις ΗΠΑ»

Επικαλείται μάλιστα διπλωμάτη του ΣΑ του ΟΗΕ ο οποίος δηλώνει ότι η Συρία αποτελεί «ένα παράδειγμα που δείχνει ότι η αμερικανική διπλωματία δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση» και πως οι ΗΠΑ «στη συγκεκριμένη περίπτωση ηττήθηκαν από τη Ρωσία».

Το Foreign Policy αναφέρεται και στον αμερικανό ναύαρχο εν αποστρατεία Τζον Άλεν, ο οποίος εκτιμά ότι οι ΗΠΑ έχουν μηδαμινές δυνατότητες να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στη μεταπολεμική Συρία καθώς, όπως λέει, «στην πλειοψηφία των σχέσεων , η πολιτική ατζέντα καθορίζεται από τη Ρωσία».

Το Συνέδριο Εθνικού διαλόγου της Συρίας, το οποίο θα ασχοληθεί με την διευθέτηση της μεταπολεμικής κατάστασης, θα πραγματοποιηθεί στο Σότσι στις 29-30 Ιανουαρίου.

Εκεί αναμένεται να πάρουν μέρος εκπρόσωποι της συριακής κυβέρνησης και των διαφόρων ομάδων της αντιπολίτευσης και να τεθεί η βάση για τη σύνταξη του νέου συντάγματος της χώρας .

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024