
Κίνημα Πέντε Αστέρων: Ύστατη λύση το δημοψήφισμα για το ευρώ
Στο κυβερνητικό πρόγραμμα των Πέντε Αστέρων αναφέρθηκε ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος και αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.
Στο κυβερνητικό πρόγραμμα των Πέντε Αστέρων αναφέρθηκε ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος και αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.
«Δεν νομίζω ότι για την Ιταλία είναι η στιγμή πλέον να βγει από το Ευρώ, διότι για τη χώρα μας θα υπάρξουν περισσότερα περιθώρια δράσης, από τη στιγμή που ο γαλλογερμανικός άξονας αποδυναμώνεται», δήλωσε ο Ντι Μάιο.
Παράλληλα, όμως, επανέλαβε ότι «η δυνατότητα να προκηρυχθεί συμβουλευτικό δημοψήφισμα για την παραμονή ή την έξοδο από το Ευρώ είναι μόνον μια ύστατη λύση», την οποία «ελπίζει να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσει».
Σύμφωνα με τον υποψήφιο πρωθυπουργό των Πέντε Αστέρων, η Ιταλία πρέπει να ξεπεράσει τον περιορισμό του 3% στην σχέση ελλείμματος–ΑΕΠ, ώστε να κάνει επενδύσεις, αυξάνοντας το έλλειμμα.
«Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει εισροή χρημάτων στα κρατικά ταμεία, και η χώρα θα μπορέσει να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος», τόνισε ο Ντι Μάιο.
Σε ότι αφορά τις μετεκλογικές εξελίξεις, μετά τις 4 Μαρτίου, ο Ντι Μάιο δήλωσε στην Rai πως «θεωρεί ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα θα πρέπει να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε όποιον διαθέτει την πλειοψηφία» (υπονοώντας πως πιστεύει ότι τα Πέντε Αστέρια θα αναδειχθούν στις εκλογές πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας), ενώ κατέληξε με την πρόβλεψη ότι «η κεντροδεξιά θα θρυμματιστεί» και ότι «η κεντροαριστερά δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στο πολιτικό παιχνίδι».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ρουμανία: Νέα θραύσματα από drone εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ρυθμίσεις χρεών: τι μας συμφέρει…
- Δημοτικές εκλογές: Πρώτη στις δημοτικές εκλογές η Φάταχ του παλαιστίνιου προέδρου Αμπάς
- Γιορτή σήμερα 27 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]
- Μίλαν – Γιουβέντους 0-0: «Ροσονέρι» και «Γηραιά Κυρία» δούλεψαν για την πρωτοπόρο Ίντερ


