Εικόνα εξασθένησης για την Τερέζα Μέι
Την αποδυναμωμένη μετά το οδυνηρό αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου θέση της βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι καταδεικνύει ο κυβερνητικός ανασχηματισμός στη Μεγάλη Βρετανία.

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν τόλμησε να μετακινήσει τους τέσσερις σημαντικότερους υπουργούς της: Τον υπουργό Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, τον αρμόδιο για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις και την υπουργό Εσωτερικών Άμπερ Ραντ. Κράτησε την ισορροπία στο υπουργικό συμβούλιο ανάμεσα στους οπαδούς της πλήρους αποχώρησης από την ΕΕ και αυτούς που επιθυμούν ένα «βελούδινο διαζύγιο», με το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμένει μέλος της Ενιαίας Αγοράς και της Τελωνειακής Ένωσης.
Λίγες γυναίκες και μια έκπληξη
Οι προβλέψεις ότι στο νέο υπουργικό συμβούλιο θα συμμετέχουν περισσότερες γυναίκες διαψεύστηκαν. Μόλις σε έξι από τα 22 υπουργεία προωθήθηκαν γυναίκες. Απομένουν τα υφυπουργεία, στα οποία η πρωθυπουργός θα τοποθετήσει βουλευτές πρωτοεκλεγμένους στις τελευταίες εκλογές.
Η μοναδική έκπληξη ήταν ο διορισμός στο υπερυπουργείο Ελέγχου του Υπουργικού Συμβουλίου, του δεύτερου τη τάξει μετά την πρωθυπουργό, του φιλοευρωπαίου Ντέιβιντ Λίντιγκτον, υπουργού αρμόδιου για την Ευρώπη επί πρωθυπουργίας Ντέιβιντ Κάμερον. Ο κ. Λίντιγκτον αντικαθιστά τον Ντέμιαν Γκριν, προσωπικό φίλο της Τερέζα Μέι, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω σεξουαλικού σκανδάλου. Ο νέος υπερυπουργός θα εποπτεύει τα υπουργεία, τις επιτροπές της Βουλής και τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεωρείται κορυφαίος στα ευρωπαϊκά θέματα και διατηρεί άριστες σχέσεις με την Κομισιόν και ευρωπαίους πολιτικούς.
Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο
Deutsche Welle
- Καλαμπόκι: Ένα σνακ και νόστιμο και καλό για τον οργανισμό μας
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
- Το DNA στις παλαιολιθικές σπηλαιογραφίες οδηγεί στους πρώτους καλλιτέχνες της ανθρωπότητας
- Πως η συγκατοίκηση επηρεάζει τη σχέση;
- Τραμπ και Κένεντι: Δύο πρόεδροι, η ίδια παγίδα;
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Αυτά είναι τα ζευγάρια των «16» – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα
- Έρευνα: Μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα – Οι νέοι στην Ελλάδα στους φτωχότερους στην Ευρώπη
- Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και η σημασία της Τουρκίας στο χάρτη – Τα δώρα που θα φέρει ο Τραμπ στον Ερντογάν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442