«Το πνεύμα της ειρήνης το έχουμε ανάγκη περισσότερο παρά ποτέ στους ταραγμένους καιρούς μας. Χωρίς την ειρήνη, χωρίς το τέλος του πολέμου, η ανθρωπότητα δεν θα μπορέσει να αφιερωθεί στα ειρηνικά της έργα για να μπορέσει να δημιουργήσει ο άνθρωπος εκείνο που πρέπει να δημιουργήσει», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του μετά τη βράβευσή του από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την υποστήριξή του στο ολυμπιακό ιδεώδες, στην εκδήλωση για τη βράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν το 2017.

«Θέλω να τονίσω ότι αυτή η βράβευση δεν αφορά το πρόσωπό μου, αφορά τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, κι είναι περισσότερο υπενθύμιση του χρέους το οποίο έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να στηρίξει το έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, να στηρίξει το Ολυμπιακό Ιδεώδες, το οποίο αναβλύζει εδώ στην Ελλάδα και ξεχύνεται σ’ όλο τον κόσμο για να ποτίσει τον «σπόρο» του Ολυμπισμού, ιδίως σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

«Πέρασε πολλές περιπέτειες η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ας τις αφήσουμε πίσω. Ας δούμε τι είναι εκείνο που πρέπει να γίνει για να ανακτήσουμε το έδαφος, εκείνο το έδαφος που μας ανήκει. Και μας ανήκει γιατί όπως είπα πριν, πουθενά αλλού περισσότερο παρά στην Ελλάδα δεν μπορεί το Ολυμπιακό Ιδεώδες να βρει εκείνο το οποίο του αντιστοιχεί. Να ξαναβρεί τις ρίζες του. Κι είναι ευχής έργο το γεγονός ότι σήμερα ο επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είναι ένας άνθρωπος όπως ο Thomas Bach –δεν θέλω να υποτιμήσω το έργο κανενός από τους προηγούμενους- ένας άνθρωπος ο οποίος εκφράζει, ενσαρκώνει το Ολυμπιακό Ιδεώδες με τον πιο ιδανικό τρόπο γιατί ξέρει τι σημαίνει, αυτούς τους κρίσιμους καιρούς σ’ όλη την ανθρωπότητα, το Ολυμπιακό Πνεύμα να γυρίσει στις ρίζες του, να μάθει να εμπνέεται από τις ρίζες του. Και κυρίως να μάθει να εμπνέεται τα μεγάλα Ιδανικά. Γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ιδανικά του Ολυμπισμού είναι πολύτιμα όχι μόνο για την Ελλάδα και τους Έλληνες αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας