Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φλώρινα: Έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική λόγω έλλειψης γιατρών

Φλώρινα: Έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική λόγω έλλειψης γιατρών

Αναστολή λειτουργίας για την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας από τις 15 Δεκεμβρίου 2017, καθώς συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής και η μοναδική Παιδίατρος που απέμεινε  έχει άδεια τοκετού.

Αναστολή λειτουργίας για την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας από τις 15 Δεκεμβρίου 2017, καθώς συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής και η μοναδική Παιδίατρος που απέμεινε έχει άδεια τοκετού.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελληνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), από τις 15 Δεκεμβρίου 2017 έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Φλώρινας, επειδή συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής και η μοναδική Παιδίατρος που απέμεινε στην Παιδιατρική κλινική έχει άδεια τοκετού.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε, όπως ορίζει ο Νόμος από το Υπουργείο Υγείας, να προκηρυχθεί η θέση έξι μήνες νωρίτερα από την συνταξιοδότηση του διευθυντή. Επίσης ζήτησε την προκήρυξη μιας θέσης επιμελητή Παιδιάτρου από παλαιότερο διαγωνισμό που κηρύχθηκε άγονος.

Ωστόσο δεν υπήρξε εξέλιξη σε κανένα εκ των δύο αιτημάτων.

Πάνε στα Σκόπια να γεννήσουν οι γυναίκες

Επιπλέον, επειδή έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική, σταμάτησαν και οι γέννες στο Νοσοκομείο Φλώρινας παρότι υπάρχουν γυναικολογικοί. Έτσι, οι έγκυες από τη Φλώρινα αναγκάζονται να πηγαίνουν να γεννήσουν στην Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη. Υπάρχουν δε καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ότι αρκετές έγκυες αναγκάζονται να πηγαίνουν για να γεννήσουν στα Σκόπια, στο νοσοκομείο της πόλης Μπίτολα.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι παραμονή Πρωτοχρονιάς έγινε σύσκεψη στην πόλη υπό τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ παρουσία Υπηρεσιακών και Πολιτικών παραγόντων της περιοχής για την αντιμετώπιση του προβλήματος αποφασίστηκε να καλύπτουν κάποιες ημέρες του μήνα τις εφημερίες Παιδίατροι με μετακίνηση από Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία μόνο για τα έκτακτα περιστατικά και όταν κρίνεται αναγκαίο θα διακομίζονται.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024