Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας [Εικόνες - Βίντεο]

Εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας [Εικόνες – Βίντεο]

Μέλη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούσαν πορεία προς τη Βουλή ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, εισέβαλλαν στο υπουργείο Εργασίας, επί της οδού Σταδίου, αφού έσπασαν την είσοδο. Ζήτησαν από την κ. Αχτσιόγλου να πάρει πίσω τις αλλαγές για απεργία και αφορολόγητο.

Μέλη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούσαν πορεία προς τη Βουλή ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, εισέβαλλαν στο υπουργείο Εργασίας, επί της οδού Σταδίου.


Τα μέλη του ΠΑΜΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, κάτι το οποίο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να εισβάλλουν στο κτίριο σπάζοντας τη τζαμαρία για να μπουν μέσα, όπου κρέμασαν ένα μεγάλο πανό ενάντια στα μέτρα, ενώ στην ταμπέλα με την ονομασία του υπουργείου έγραψαν «Υπουργείο ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εργοδοσίας».

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπουλούγαρης από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ, «αυτή είναι μία πρώτη απάντηση ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν το παζαρεύουμε».

Αφού εισήλθαν στο κτίριο, βρέθηκαν στο γραφείο της υπουργού κ. Αχτσιόγλου, από την οποία ζήτησαν να πάρει πίσω τις αλλαγές στο ζήτημα της κήρυξης απεργίας και το αφορολόγητο, κάτι που η υπουργός δήλωσε πως δεν μπορεί να συμβεί.

Υπ. Εργασίας: Αρνήθηκαν το διάλογο

Ανακοίνωση για την εισβολή των μελών του ΠΑΜΕ εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημειώνοντας ότι είναι ανοιχτό στο διάλογο και σέβεται τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες τους.

Όπως υπογραμμίζουν, η εισβολή στο κτίριο είναι «ακατανόητη» σημειώνοντας ότι οι ίδιοι οι «εισβολείς» συνειδητοποίησαν ότι παραβίασαν ανοιχτές θύρες.

«Η υπουργός Εργασίας τους δέχτηκε στο γραφείο της και όπως αποδείχτηκε οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, τονίζοντας ότι «οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, είχαν συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας στις 22/11/2017 και είχαν ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο της ρύθμισης σχετικά με τις απεργίες».

Σβίγκου: Ακατανόητη η εισβολή

«Η σημερινή εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας είναι τελείως ακατανόητη. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι οι πόρτες της είναι ανοιχτές στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους και ότι δεν επιλέγει την καταστολή, αλλά το διάλογο» σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου για το περιστατικό.

in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024