Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος: Για τρίτη φορά εκλογές από την εξέγερση του 2011

Αίγυπτος: Για τρίτη φορά εκλογές από την εξέγερση του 2011

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο θα διεξαχθεί από την 26η έως την 28η Μαρτίου και ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί, εφόσον χρειαστεί, το διάστημα 24ης έως 26ης Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Εκλογική Αρχή. Προς το παρόν κανένας υποψήφιος δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην αναμέτρηση για τον προεδρικό θώκο.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο θα διεξαχθεί από την 26η έως την 28η Μαρτίου και ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί, εφόσον χρειαστεί, το διάστημα 24ης έως 26ης Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Εκλογική Αρχή.

Προς το παρόν κανένας υποψήφιος δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην αναμέτρηση για τον προεδρικό θώκο, ούτε ο νυν πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, που εξελέγη το 2014 και αναμένεται ευρέως ότι θα επιδιώξει μια δεύτερη θητεία.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τον φάκελο της υποψηφιότητάς τους στην εκλογική επιτροπή το διάστημα 20-29 Ιανουαρίου.

Είναι η τρίτη φορά από την εξέγερση του 2011, που οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες.

Ο μέχρι πρότινος πιθανότερος διεκδικητής του προεδρικού θώκου, ο πρώην πρωθυπουργός Άχμεντ Σαφίκ, ανακάλεσε την υποψηφιότητά του χθες λέγοντας ότι επανεξέτασε την απόφασή του να συμμετάσχει, αφού επέστρεψε στην Αίγυπτο.

Ο Σαφίκ επέστρεψε στην Αίγυπτο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Δεκέμβριο αφού ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα.

«Ασκείστε το δικαίωμά σας να θέσετε υποψηφιότητα για την προεδρία και να ψηφίσετε, κάντε το καθήκον σας κι επιλέξτε τον πρόεδρο της χώρας σας, η φωνή σας σίγουρα θα κάνει τη διαφορά» δήλωσε ο Λασίν Ιμπραήμ, ο δικαστής που προεδρεύει της επιτροπής, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Κάιρο.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών θα ανακοινωθούν την 2α Απριλίου και εφόσον διεξαχθεί δεύτερος γύρος, την 1η Μαΐου.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024