Ενημέρωση Κοτζιά στο Υπουργικό Συμβούλιο για την ΠΓΔΜ
Συνθέτη ονομασία με γεωγραφική προέλευση για
χρήση έναντι όλων, είναι η θέση της Ελλάδας στις διαβουλεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, όπως ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Συνθέτη ονομασία με γεωγραφική προέλευση για χρήση έναντι όλων, είναι η θέση της Ελλάδας στις διαβουλεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, όπως ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Ο κ. Κοτζιάς είπε πως η εθνική θέση έχει ήδη παρουσιαστεί το 2007-2008.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών στην τοποθέτησή του σημείωσε πως η κυβέρνηση κληρονόμησε προβλήματα, καθώς στο παρελθόν η εξωτερική πολιτική λειτουργούσε με τη λογική του «δεν παίρνω πρωτοβουλίες και περιμένω πως κάποια στιγμή θα κερδίσω τα πάντα».
Αυτό όμως, είπε ο κ. Κοτζιάς, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποτελεί σοβαρή στάση. Και πρoσέθεσε πως η κυβέρνηση αυτή είναι τολμηρή και σοβαρή και αυτό το αποδεικνύει καθώς έχει το θάρρος να προχωρήσει με συνέπεια στην επίλυση προβλημάτων.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής