Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βολές αντιπολίτευσης για το «πάγωμα» ασύλου στον τούρκο αξιωματικό

Βολές αντιπολίτευσης για το «πάγωμα» ασύλου στον τούρκο αξιωματικό

«Πυρά» των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών να ανασταλεί προσωρινά η παροχή ασύλου στον ένα από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς.

«Πυρά» των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών να ανασταλεί προσωρινά η παροχή ασύλου στον ένα από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς.


Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση τονίζει «η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα παραμένει κράτος δικαίου και μέλος της Ε.Ε. και αν μη τι άλλο να προβληματισθεί για το γεγονός ότι μόνον τα ΜΜΕ της Τουρκίας πανηγυρίζουν πλέον με τις αποφάσεις της».

«Ο Άρειος Πάγος οριστικά και αμετάκλητα απέρριψε την αίτηση της Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης να εκδοθούν οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί στην Τουρκία. Αμέσως μετά η ανεξάρτητη δευτεροβάθμια επιτροπή ασύλου έκρινε ότι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί δεν είχαν καμία ανάμειξη στο πραξικόπημα που έγινε στην γείτονα. Και με αυτό το σκεπτικό χορήγησε πολιτικό άσυλο στον πρώτο εξ’ αυτών» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ως εκ τούτου» προσθέτει «όλες οι εξελίξεις που παρακολουθούμε έκτοτε, γεννώνται από την επιλογή της κυβέρνησης να ζητήσει την αναστολή της απόφασης χορήγησης ασύλου μη σεβόμενη έτσι τόσο την ανεξαρτησία της επιτροπής, όσο και το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου».

Από την πλευρά του το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του, επικρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ικανοποίηση απαιτήσεων του τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«H κυβέρνηση, υιοθετώντας την επιχειρηματολογία της τουρκικής πλευράς, πέτυχε μέσω της αίτησης ακύρωσης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να «παγώσει» τη χορήγηση ασύλου στον τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που κατέφυγε στην Ελλάδα. Ο κ. Ερντογάν σίγουρα πρέπει να αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος. Το ταξίδι του απέδωσε. Η ελληνική κυβέρνηση λειτούργησε ως εντολοδόχος του. Πρόκειται για ύψιστη εθνική ντροπή. Πιστεύουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της όταν γίνει η οριστική κρίση της υπόθεσης» τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος».

Την εκτίμηση ότι «η Ελλάδα ακυρώνοντας την παροχή ασύλου στον τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, δηλώνει ουσιαστικά υποταγή στην Τουρκία» κάνει, με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

«Η εξέλιξη αυτή δεν μας τιμά και προοιωνίζει τον τρόπο που θα λειτουργούμε εφεξής στην εξωτερική μας πολιτική. Αν μάλιστα τελικά παραδώσουμε τους Τούρκους στην Άγκυρα θα είναι για να φεύγουν από την Ελλάδα όσοι έχουν αξιοπρέπεια» προσθέτει.

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τονίζει πως η σύλληψη του τούρκου αξιωματικού που ζήτησε άσυλο στη χώρα μας «αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα στο κράτος δικαίου. Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να εκδηλώνεται «α λα καρτ». Αντιθέτως, η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οφείλει για την ελληνική πολιτεία να είναι σταθερά αδιαπραγμάτευτη».

«Αυτό επιτάσσει το «δημόσιο συμφέρον» σε μια ευνομούμενη χώρα. Η κυβέρνηση όμως επιλέγει μια εκδοχή του δημοσίου συμφέροντος που υπακούει σε λόγους σκοπιμότητας. Η επιλογή αυτή μας οδηγεί σε δρόμο ολισθηρό και επικίνδυνο». καταλήγει ο κ. Καμμίνης.

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024