Πρόσφατες αναφορές στελεχών του BMW Group στον Τύπο άφησαν να εννοηθεί ότι αν η ΜΙΝΙ επιθυμεί να διατηρήσει τη δυναμική της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ίσως θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον προσανατολισμό της και να προσηλωθεί στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Μέχρι ωστόσο να συμβεί αυτό, η ΜΙΝΙ φαίνεται να επιθυμεί να διατηρήσει ζεστό το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ όπου σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το 2017 κατέγραψε 47.102 πωλήσεις –έναντι 52.030 το 2016-, προετοιμάζοντας την πρεμιέρα της ανανεωμένης εκδοχής του τρίθυρου Hatchback για την προσεχή έκθεση του Detroit.

Προς το παρόν η ΜΙΝΙ δεν έχει επιβεβαιώσει την πρόθεσή της να φιλοξενήσει την επίσημη πρώτη του «βασικού» μοντέλου της σε αμερικανικό έδαφος, ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το σενάριο έχει μεγάλες πιθανότητες να επαληθευτεί.

Αν αυτό ισχύσει τότε σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η διεθνής έκθεση του Detroit η οποία ανοίγει αυλαία στις 15 Ιανουαρίου θα φιλοξενήσει τόσο το τρίθυρο MINI Hatchback όσο και την Convertible εκδοχή του μοντέλου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πεντάθυρη έκδοση του ανανεωμένου Ηatchback θα ακολουθήσει τον Μάρτιο και θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην έκθεση της Γενεύης.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές, αν και ελάχιστα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά, δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι στοχευμένες αλλαγές αισθητικού περιεχομένου σε συνδυασμό με βελτιώσεις στους κινητήρες 1,5 και 2,0 λίτρων χάρη σε αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης και εξαγωγής τα οποία θα ενισχύσουν την αποδοτικότητα.

Στην Ευρώπη, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό το ανανεωμένο ΜΙΝΙ Hatchback θα είναι διαθέσιμο και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT με επτά σχέσεις.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας