Ακιντζί: Καμία κινητικότητα στο Κυπριακό αλλά η ζωή συνεχίζεται
Ασκώντας το δικαίωμα ψήφου στις σημερινές «βουλευτικές» εκλογές στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στο Κυπριακό και ότι η ζωή συνεχίζεται «στη βόρεια Κύπρο», αλλά εξέφρασε την ευχή να υπάρξει σύντομα αμοιβαία αποδεκτή λύση στο πρόβλημα.
Ασκώντας το δικαίωμα ψήφου στις σημερινές «βουλευτικές» εκλογές στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στο Κυπριακό και ότι η ζωή συνεχίζεται «στη βόρεια Κύπρο», αλλά εξέφρασε την ευχή να υπάρξει σύντομα αμοιβαία αποδεκτή λύση στο πρόβλημα.
Εξάλλου, δήλωσε ότι διαφύλαξε την ουδετερότητά του σε αυτές τις λεγόμενες εκλογές, αναφέροντας πως είναι σημαντικό η διαδικασία να ολοκληρωθεί με δημοκρατικό τρόπο, εκφράζοντας ευχές το αποτέλεσμα να οδηγήσει τον λαό σε καλύτερες και πιο όμορφες μέρες.
Το ξεχωριστό που σημειώθηκε κατά της ψηφοφορία ήταν η πρόκληση της προέδρου του νέου κόμματος στα κατεχόμενα με την επωνυμία Καλό Κόμμα, Μεράλ Ακσενέρ, προς την τουρκική κυβέρνηση αν τολμά να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε οι τουρκοκύπριοι να αποφασίσουν αν θέλουν προσάρτηση των κατεχομένων με την Τουρκία.
Η Ακσενέρ είπε ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία το 2019.
Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των 50 νέων μελών της λεγόμενης βουλής στα κατεχόμενα αναμένεται να λήξει στις 6 μμ, αλλά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα δεν αναμένονται πριν από το πρωί της Δευτέρας, λόγω της οριζόντιας ψηφοφορίας που καθιερώθηκε για πρώτη φορά.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, 14% των ψηφοφόρων θα ψηφίσει οριζόντια, δηλαδή θα επιλέξει υποψηφίους από διάφορα κόμματα, γεγονός που θα περιπλέξει και θα καθυστερήσει την καταμέτρηση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ουκρανία: Ποιοι θα ήταν υποψήφιοι αν γίνονταν τώρα εκλογές – Ποιος θα ήταν το φαβορί
- Οσεάν Ντοντάν: Κορυφαία τενίστρια έκανε αυξητική στήθους και άνοιξε Onlyfans (pics+vids)
- Καμπανάκι Ισραηλινού αναλυτή για Τουρκία: Πρώτη φορά μέλος του ΝΑΤΟ έχει δικό του στρατηγικό «οικοσύστημα»
- «Εύχομαι κανείς να μην περάσει αυτό που έπαθα»: Τι δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για την περιπέτεια της υγείας του
- Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]
- Τραμπ: Κατηγορεί για «προδοσία» τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις (vid)
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)


















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442