Ακιντζί: Καμία κινητικότητα στο Κυπριακό αλλά η ζωή συνεχίζεται
Ασκώντας το δικαίωμα ψήφου στις σημερινές «βουλευτικές» εκλογές στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στο Κυπριακό και ότι η ζωή συνεχίζεται «στη βόρεια Κύπρο», αλλά εξέφρασε την ευχή να υπάρξει σύντομα αμοιβαία αποδεκτή λύση στο πρόβλημα.
Ασκώντας το δικαίωμα ψήφου στις σημερινές «βουλευτικές» εκλογές στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στο Κυπριακό και ότι η ζωή συνεχίζεται «στη βόρεια Κύπρο», αλλά εξέφρασε την ευχή να υπάρξει σύντομα αμοιβαία αποδεκτή λύση στο πρόβλημα.
Εξάλλου, δήλωσε ότι διαφύλαξε την ουδετερότητά του σε αυτές τις λεγόμενες εκλογές, αναφέροντας πως είναι σημαντικό η διαδικασία να ολοκληρωθεί με δημοκρατικό τρόπο, εκφράζοντας ευχές το αποτέλεσμα να οδηγήσει τον λαό σε καλύτερες και πιο όμορφες μέρες.
Το ξεχωριστό που σημειώθηκε κατά της ψηφοφορία ήταν η πρόκληση της προέδρου του νέου κόμματος στα κατεχόμενα με την επωνυμία Καλό Κόμμα, Μεράλ Ακσενέρ, προς την τουρκική κυβέρνηση αν τολμά να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε οι τουρκοκύπριοι να αποφασίσουν αν θέλουν προσάρτηση των κατεχομένων με την Τουρκία.
Η Ακσενέρ είπε ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία το 2019.
Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των 50 νέων μελών της λεγόμενης βουλής στα κατεχόμενα αναμένεται να λήξει στις 6 μμ, αλλά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα δεν αναμένονται πριν από το πρωί της Δευτέρας, λόγω της οριζόντιας ψηφοφορίας που καθιερώθηκε για πρώτη φορά.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, 14% των ψηφοφόρων θα ψηφίσει οριζόντια, δηλαδή θα επιλέξει υποψηφίους από διάφορα κόμματα, γεγονός που θα περιπλέξει και θα καθυστερήσει την καταμέτρηση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)










































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442