
Βλέπουν αναβάθμιση της Ελλάδας από S&P και Fitch
Η Ελλάδα και η Ισπανία θα είναι οι πρώτες χώρες που θα επηρεαστούν από πιθανή αναβάθμιση σε δύο εβδομάδες, από την πλευρά των οίκων S&P και Fitch αντιστοίχως, σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα Zonebourse.
Η Ελλάδα και η Ισπανία θα είναι οι πρώτες χώρες που θα επηρεαστούν από πιθανή αναβάθμιση σε δύο εβδομάδες, από την πλευρά των οίκων S&P και Fitch αντιστοίχως, σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα Zonebourse.
Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα αναφέρει: «Ελλάδα και Πορτογαλία θα μπορούσαν να είναι οι δύο μεγάλοι κερδισμένοι της αναβάθμισης των εθνικών αξιόχρεων από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης αυτήν τη χρονιά. Σύμφωνα με τους κανονισμούς CRA3, και οι τρεις οίκοι -Moody’s, Fitch και Standard & Poor’s – δημοσίευσαν το χρονοδιάγραμμα επανεξέτασης των κρατικών αξιόχρεων. Η Ελλάδα, που διαθέτει θετικές προοπτικές όσον αφορά την κατάταξη “Caa2” και “B-” στην οποία βρίσκεται την τρέχουσα περίοδο και από τους τρεις οίκους, και η Ισπανία, που επωφελείται επίσης από θετικές προοπτικές όσον αφορά την κατάταξη “BBB+” (οίκοι Fitch και S&P), θα είναι οι πρώτες χώρες που θα επηρεαστούν από πιθανή αναβάθμιση σε δύο εβδομάδες, από την πλευρά των οίκων S&P και Fitch αντιστοίχως. Στις 2 Φεβρουαρίου σειρά έχει η Κύπρος, η οποία θα μπορούσε να πλησιάσει την κατηγορία επένδυσης στον οίκο Moody’s, ο οποίος την έχει κατατάξει στην κατηγορία “Ba3” με θετική προοπτική».
ΑΠΕ,in.gr
- Γιγάντιος λαγοκέφαλος εμφανίστηκε σε πολυσύχναστη παραλία στην Κρήτη – Ξεπερνούσε τα 50 εκατοστά
- «Η ΑΕΚ έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τη Βόλφσμπουργκ για τον Μάγερ»
- Ιταλία: Γιατροί χάρισαν την όραση σε τυφλή γυναίκα – Έκαναν πρώτη φορά μεταμόσχευση ωχράς κηλίδας
- Συναγερμός για εξαφάνιση ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη: Αναζητούνται δύο αδέλφια από χώρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων
- Γεωργιάδης: Καταφεύγει μέχρι και στην… αρχαία φάλαγγα για να χτυπήσει Σαμαρά
- H Ρουμανία κλείνει πυρηνικό αντιδραστήρα για προληπτικούς λόγους καθώς έχει πέσει η στάθμη του Δούναβη

