Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Πλανητάρχης θέλει να γίνει η Ιβάνκα Τραμπ

ΗΠΑ: Πλανητάρχης θέλει να γίνει η Ιβάνκα Τραμπ

Βλέψεις για την προεδρία των ΗΠΑ, έχει η κόρη του προέδρου Τραμπ Ιβάνκα Τραμπ, η οποία συμφώνησε με τον σύζυγο της Τζάρεντ Κούσνερ όταν ήρθαν στην Ουάσινγκτον για την ανάληψη των καθηκόντων τους στο Λευκό Οίκοι, ότι η ίδια θα μπορεί να γίνει η πρώτη γυναίκα-πρόεδρος των ΗΠΑ εάν προκύψει μία τέτοια ευκαιρία, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο το απόσπασμα βιβλίου που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα Guardian.

Βλέψεις για την προεδρία των ΗΠΑ, έχει η κόρη του προέδρου Τραμπ Ιβάνκα Τραμπ, η οποία συμφώνησε με τον σύζυγο της Τζάρεντ Κούσνερ όταν έφτασαν στην Ουάσινγκτον για την ανάληψη των καθηκόντων τους στο Λευκό Οίκοι, ότι η ίδια θα μπορεί να γίνει η πρώτη γυναίκα-πρόεδρος των ΗΠΑ εάν προκύψει μία τέτοια ευκαιρία, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο το απόσπασμα βιβλίου που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα Guardian.

Το βιβλίο έχει τίτλο «Φωτιά και Οργή: Εντός του Λευκού Οίκου του Τραμπ»., ενώ βασίστηκε σε περισσότερες από 200 συνεντεύξεις και το έγραψε ο Μάικλ Γουλφ. Τις συνεντεύξεις έχουν παραχωρήσει αξιωματούχοι εντός κι εκτός της παρούσας αμερικανικής κυβέρνησης, ενώ το βιβλίο περιέχει ενδιαφέροντα στοιχεία για τους πρωταγωνιστές των εξελίξεων στον Λευκό Οίκο.

Το παρατσούκλι για την Ιβάνκα

Μεταξύ αυτών και η συμφωνία μεταξύ της μεγαλύτερης κόρης του Τραμπ και του συζύγου της: «Μεταξύ τους, οι δύο έχουν κάνει μία ειλικρινή συμφωνία: αν στο μέλλον διαφανεί η ευκαιρία, η Ιβάνκα θα μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ» σύμφωνα με τα αποσπάσματα του βιβλίου του Γουλφ που δημοσίευσε περιοδικό στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, δεν έχει γνωστοποιηθεί η πηγή που αποκάλυψε την ύπαρξη της παραπάνω συμφωνίας. «Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος», έχει πει η Ιβάνκα, «δεν θα είναι η Χίλαρι Κλίντον. Θα είναι η Ιβάνκα Τραμπ».

Το βιβλίο, προσπαθεί να εξηγήσει την διαμάχη μεταξύ του πρώην στρατηγιστή του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον από την μια πλευρά έναντι της Ιβάνκας και του συζύγου της, από την άλλη.

Ο Μπάνον αποκαλεί την Ιβάνκα «Jarvanka» από το αρχικό γράμμα του ονόματος του συζύγου της, ενώ το παρατσούκλι αυτό, εξακολουθεί να είναι διαδεδομένο στον Λευκό Οίκο. Ο ίδιος, φαίνεται να αντιμετώπισε με ιδιαίτερη έκπληξη την γνωστοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της Ιβάνκα και του Τζάρεντ, ρωτώντας:

«Το είπαν στ’ αλήθεια αυτό; Μη μου το λέτε. Θεέ μου» αναφέρει το δημοσίευμα του περιοδικού. Ο ίδιος, δεν έχει κρύψει την δυσαρέσκεια του έναντι του ζευγαριού, ενώ έχει συνεργαστεί και με τους δύο στον Λευκό Οίκο. Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Vanity Fair τον Δεκέμβριο, είχε δηλώσει: «Όλες οι κακές αποφάσεις έχουν τον ίδιο πυρήνα «Jarvanka.»

Ο πρόεδρος Τραμπ επιτέθηκε την Τετάρτη φραστικά στον Μπάνον δημοσιοποιώντας μία ανακοίνωση στην οποία και ανέφερε: «Ο Στιβ Μπάνον δεν έχει σε τίποτα να κάνει με εμένα και την προεδρία μου. Όταν αποπέμφθηκε, δεν έχασε μόνο την δουλειά του, αλλά και το μυαλό του».

Λευκός Οίκος: Γεμάτο ψέματα το βιβλίο

Η ηγετική παρουσία της Ιβάνκας τόσο στην προεκλογική εκστρατεία, όσο και στον Λευκό Οίκο σηματοδότησε την είσοδό της στην πολιτική, ενώ η ίδια προηγουμένως διοικούσε μία εταιρία στον χώρο της μόδας, αλλά δούλευε και στις μεσιτικές επιχειρήσεις του Τραμπ.

Η μητέρα της και πρώτη σύζυγος του Τραμπ Ιβάνα Τραμπ έγραψε για την πολιτική δυναμική της κόρης της στα απομνημονεύματά της με τίτλο: Raising Trump.

Η ίδια εκφράζει την άποψη ότι η Ιβάνκα θα μπορούσε να είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ «ίσως σε 15 χρόνια.»

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος απορρίπτει με έντονο τρόπο τις αναφορές του βιβλίου του Γουλφ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου Σάρα Σάντερς, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο με ψευδείς και παραπλανητικές μαρτυρίες ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση ή επιρροή στον Λευκό Οίκο. Η συμμετοχή τους σ’ ένα βιβλίο που μπορεί να περιγραφεί ως μια φθηνή εφημερίδα ταμπλόιντ, είναι αποτέλεσμα θλιβερών και απεγνωσμένων προσπαθειών να φανούν γνώστες» δήλωσε χαρακτηριστικά η Σάντερς.

in.gr

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024