Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεδριάζουν οι πρυτάνεις για το πανεπιστήμιο Δ.Αττικής

Συνεδριάζουν οι πρυτάνεις για το πανεπιστήμιο Δ.Αττικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η έκτακτη Σύνοδος των πρυτάνεων η οποία θα τοποθετηθεί λεπτομερώς επί του σχεδίου νόμου για την ίδρυση πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής το οποίο θα έρθει στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η έκτακτη Σύνοδος των πρυτάνεων η οποία
θα τοποθετηθεί λεπτομερώς επί του σχεδίου νόμου για την ίδρυση
πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής το οποίο θα έρθει στη Βουλή την ερχόμενη
Τετάρτη.

Οι πρυτάνεις έχουν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας με το οποίο επιχειρείται να αλλάξει ο χάρτης της ανώτατης εκπαίδευσης στην Αττική. Και αυτό, διότι, με την ίδρυση του νέου πανεπιστημίου θα συγχωνευτούν τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.
Και ως εκ τούτου, όπως έχουν υπογραμμίσει οι πρυτάνεις, ολόκληρη η Αττική θα μείνει χωρίς τεχνολογικό ίδρυμα.

Επιφυλάξεις και ενστάσεις διατυπώνουν ακόμη, για το θέμα της οριζόντιας μετακίνησης καθηγητών ΤΕΙ σε πανεπιστημιακές θέσεις χωρίς κρίση.

Κατά τα λοιπά, ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα η ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου και πλέον παίρνει το δρόμο προς το κοινοβούλιο.

Από εδώ και πέρα, αναμένεται να ενσωματωθούν κάποιες από τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί στη διαβούλευση και, την ερχόμενη Τετάρτη το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή και τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Πολλές αντιδράσεις στη διάρκεια της διαβούλευσης κατέγραψε μεταξύ άλλων το άρθρο 5, που αφορά στους φοιτητές. Το «ακανθώδες» ζήτημα της αναγνώρισης των πτυχίων των αποφοίτων προηγούμενων ετών φαίνεται ότι απασχολεί όσους σχολίασαν στο εν λόγω πεδίο, ζητώντας στην πλειονότητά τους, την αυτόματη αναγνώριση των πτυχίων όλων των προηγουμένων ετών, ως πτυχία πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου που μίλησε στο ΑΠΕ, τα ζητήματα αυτά, αλλά και όσα προέκυψαν από τη διαβούλευση, θα εξεταστούν, ώστε να διερευνηθεί ποια αιτήματα θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν -στο μέγιστο δυνατό βαθμό- και ποια όχι.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024