
Παπακώστα: Από μηδενική βάση οι διαπραγματεύσεις ένταξης της ΠΓΔΜ
Τη θέση ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα πρέπει να εκκινήσουν από μηδενική βάση, εκφράζει η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.
Τη θέση ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα πρέπει να εκκινήσουν από μηδενική βάση, εκφράζει η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.
Με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, η κ. Παπακώστα σημειώνει πως η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει το momentum προς όφελος της, δίχως σπουδή και επισημαίνει πως αυτοί δε, διεθνώς, που μονομερώς την αναγνώρισαν, παρά τη θέση μας, τώρα να αναλάβουν την ευθύνη τους, αφού επιθυμούν την ένταξή της στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ.
Αναλυτικά, η κ. Παπακώστα αναφέρει στην ανάρτησή της: «Ως Βόρεια Ελληνίδα, ως πολιτικός που γνωρίζω το «Μακεδονικό» επιθυμώ να εισφέρω στο εθνικό διαπραγματευτικό οπλοστάσιο, εν όψει της διαπραγμάτευσης. Λέω ότι οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί σε σχέση με το 2008. Το τεχνητό αυτό κράτος, σήμερα, δεν είναι βιώσιμο. Επομένως, νομίζω ότι οι διαπραγμάτευσεις για την ένταξη του στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ θα πρέπει να εκκινήσουν από μηδενική βάση. Η Ελλάδα οφείλει να αξιοποίησει το momentum προς όφελος της, δίχως σπουδή. Αυτοί δε, διεθνώς, που μονομερώς το αναγνώρισαν, παρά την θέση μας, τώρα να αναλάβουν την ευθύνη τους, αφού επιθυμούν την ένταξή του στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ».
in.gr
- «Έφευγε με την τελευταία πτήση και επέστρεφε το πρωί άυπνος» – Ο Τραϊανός Δέλλας ήθελε να είναι πάντα δίπλα στη Γωγώ Μαστροκώστα
- Θεσσαλονίκη: Νέες εικόνες από το σπίτι όπου o 30χρονος σκότωσε με κατσαβίδι τον πατέρα του
- Ηνωμένο Βασίλειο: Ιστορικό ρεκόρ ζέστης – «Κοκκίνισε» ο μετεωρολογικός χάρτης
- Κρήτη: Νέα ντοκουμέντα για τους γονείς του 3χρονου κακοποιημένου κοριτσιού– Η έρευνα για τους θανάτους των άλλων 2 παιδιών
- Βγάζουν από διεθνείς τους Σιδηρόπουλο, Παπαδόπουλο
- PPC’s Kozani Data Center Plans Move Ahead