Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λοβέρδος: Επιτομή της ανευθυνότητας οι δηλώσεις Κοντονή για τους 8 Τούρκους

Λοβέρδος: Επιτομή της ανευθυνότητας οι δηλώσεις Κοντονή για τους 8 Τούρκους

Αυστηρά επικρίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος την κυβέρνηση για την αίτηση ακύρωσης που κατατέθηκε σχετικά με την χορήγηση ασύλου στον έναν εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

«Πυρά» εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κοντονή για το ενδεχόμενο οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικού να δικαστούν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως «οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης συνιστούν την επιτομή της ανευθυνότητας σε θέματα μείζονος σημασίας».

«Δηλαδή τι εννοεί ο κ. Κοντονής; Να αποφανθούν τα δικαιοδοτικά όργανα της ελληνικής πολιτείας για την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης της Τουρκίας και για ενδεχόμενη συμμετοχή των οκτώ εμπλεκομένων σε αυτήν; Θα αναθέσει δηλαδή στην ελληνική Δικαιοσύνη η κυβέρνηση την απόφανση αν αυτό που έγινε στην Τουρκία ήταν πραξικόπημα ή όχι και αν οι οκτώ είχαν εμπλοκή, αν ήταν πολιτικοί εγκληματίες ή τρομοκράτες κ.ο.κ.;» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Λοβέρδος.

Συμπληρώνοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ υπογραμμίζει πως πρόκειται για εξαιρετικά ατυχή ιδέα, «η οποία θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται η κυβέρνηση να λύσει».

Νωρίτερα, ο κ. Λοβέρδος είχε επικρίνει αυστηρά την κυβέρνηση για την αίτηση ακύρωσης που κατατέθηκε σχετικά με την χορήγηση ασύλου στον έναν εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Σε δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε, ότι «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θεωρεί, ενάντια σε βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ότι μπορεί να αγνοεί προκλητικά τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να δικάζει και να καταδικάζει η ίδια».

Όπως αναφέρει, αυτό προκύπτει από το σκεπτικό της αίτησης ακύρωσης ασύλου για τον Τούρκο αξιωματικό. «Η κυβέρνηση “αποφάσισε” πως ο Τούρκος αξιωματικός συμμετείχε στο πραξικόπημα και ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται δεν είναι πολιτικά, αλλά συνιστούν πράξεις τρομοκρατίας κοκ. Η κυβέρνηση με άλλα λόγια αποκαλύπτεται σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και τον ακραίο κυνισμό της. Οι δε απόψεις της περί δικαιωμάτων και κράτους δικαίου αποκαλύπτονται κι αυτές ψευδείς και προσχηματικές» επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος.

Καταλήγοντας ανέφερε, ότι είναι εξουσιομανείς και αποτελούν όνειδος για το κράτος Δικαίου.

in.gr

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024