
Κουτσούμπας για ΠΓΔΜ: Αδιέξοδη η εμμονή στην ονοματοδοσία
«Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει σταθερή θέση από το '92, δηλαδή εδώ και 25 χρόνια, και βεβαίως θεωρούμε ότι αυτή η εμμονή στην ονοματολογία ήταν και είναι αδιέξοδη πολιτική», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει σταθερή θέση από το ’92, δηλαδή εδώ και 25 χρόνια, και βεβαίως θεωρούμε ότι αυτή η εμμονή στην ονοματολογία ήταν και είναι αδιέξοδη πολιτική», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Θέμα», απαντώντας σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την ονομασία της ΠΓΔΜ, τόνισε πως «εμείς θεωρούμε και υποστηρίζουμε με συνέπεια ότι το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με την ονοματοδοσία των Σκοπίων, γιατί το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στην υποδαύλιση εθνικιστικής έξαρσης, στους αλυτρωτισμούς, σε διεκδικήσεις εδαφών, σε αλλαγές συνόρων – που βέβαια ποτέ δεν γίνονται αναίμακτα, πάντα την πληρώνουν οι λαοί – και φυσικά αξιοποιούνται υπαρκτά κι ανύπαρκτα μειονοτικά προβλήματα για να υπάρχει το γνωστό «διαίρει και βασίλευε» ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών και στα Βαλκάνια και αλλού.
«Και βέβαια όλες αυτές οι αντιθέσεις και ανταγωνισμοί πάντα εκφράζονται με σφοδρότητα και οξύτητα και θα υπάρχουν όσο δεν λύνεται το ουσιαστικό πρόβλημα» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.
Κατά τον γγ του ΚΚΕ, ακόμα κι αν λυθεί το θέμα της ονομασίας, «μπορεί να υπάρχει αλυτρωτισμός, μπορεί εθνικιστικές εξάρσεις κατά διαστήματα» από την πλευρά των Σκοπίων. «Άλλωστε το ζήτημα συνδέεται με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, γιατί περί αυτού πρόκειται τώρα. Η κυβέρνηση ως τέτοιος μεσολαβητής, με αφορμή το πρόβλημα του ονόματος που εκκρεμεί εδώ και 25 χρόνια, προσπαθεί να διαπραγματευτεί, έτσι ώστε να μπορεί να μπει τον Ιούνιο στο ΝΑΤΟ η γειτονική δημοκρατία».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ρούμπιο: Πρότεινε «νέα σχέση» του λαού της Κούβας με τις ΗΠΑ – Επίθεση στην κυβέρνηση της νησιωτικής χώρας
- Ρόδος: Θρήνος στην κηδεία μητέρας και κόρης που έχασαν τη ζωή τους στο φρικτό δυστύχημα
- Πώς συνέβη η τραγωδία στο Δαφνί – Δράστης και θύμα ήταν στο ίδιο θάλαμο από την Παρασκευή
- Έρχονται εξελίξεις με Αταμάν στον Παναθηναϊκό
- Η γη της ελιάς: Αποκαλύψεις, εντάσεις και ανατροπές
- ΚΚΕ για την οσμή αερίου: Στην «Ελλάδα του 2030», 24 ώρες μετά, εξακολουθεί να μην υπάρχει σαφής απάντηση
