
Ιδιωτικά σχολεία κατά απαγόρευσης εκδρομών στο εξωτερικό
«Όταν περιορίζεις το δικαίωμα των μαθητών να επισκεφτούν περιοχές του εξωτερικού, το μυαλό του ιστορικού πηγαίνει στην ξενηλασία της Αρχαίας Σπάρτης, όπου δεν επιτρεπόταν να μπει κάποιος ξένος ή να βγει από την περιοχή Σπαρτιάτης», αναφέρει στο in.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων Χαράλαμπος Κυραϊλίδης με αφορμή το «φρένο» που έβαλε το υπουργείο Παιδείας στις σχολικές εκδρομές του εξωτερικού.
«Όταν περιορίζεις το δικαίωμα των μαθητών να επισκεφτούν περιοχές του
εξωτερικού, το μυαλό του ιστορικού πηγαίνει στην ξενηλασία της Αρχαίας
Σπάρτης, όπου δεν επιτρεπόταν να μπει κάποιος ξένος ή να βγει από την
περιοχή Σπαρτιάτης», αναφέρει στο in.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου
Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων Χαράλαμπος Κυραϊλίδης με αφορμή το «φρένο»
που έβαλε το υπουργείο Παιδείας στις σχολικές εκδρομές του εξωτερικού.
«Η πρώτη μου παρατήρηση είναι πως ότι σπέρνεις στο ελληνικό σχολείο, το θερίζεις στην αυριανή κοινωνία. Σ΄ ένα ελεύθερο ανοικτό δημοκρατικό σύστημα, οι απαγορεύσεις είναι λίγες», τονίζει ο κ. Κυραϊλίδης για να προσθέσει. « Σ΄ ένα καθεστωτικό και ιδεοληπτικό κράτος, μας έχει δείξει η εμπειρία ότι οι απαγορεύσεις είναι πολλές».
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων, υποστηρίζει ακόμη πως αν θέλουμε τα παιδιά να μην γίνουν ρατσιστές, «πρέπει να τα βοηθήσουμε να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς». Με αυτή την απαγόρευση, καταλήγει ο κ. Κυραϊλίδης, αυτοεγκλωβιζόμαστε στη μίζερη πραγματικότητα της Ελλάδας και στερούμε ερεθισμάτων από τους αυριανούς πολίτες».
Μιχάλης Νιβολιανίτης
in.gr
- Αίσιο τέλος στην περιπέτεια δύο γυναικών που έκανα πεζοπορία στον Όλυμπο
- «Η γη της ελιάς»: Συγκλονιστικές εξελίξεις στα νέα επεισόδια αυτής της εβδομάδας
- Airbnb: Έρχονται ραβασάκια της Eφορίας για αδήλωτα εισοδήματα
- Fight for Glory 4: Άγριο νοκ-άουτ σε αγώνα πυγμαχίας στο Γαλάτσι – «Εκτοξεύτηκε» έξω από τα σχοινιά (vid)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογούνται οι 17 συλληφθέντες από τη Βόρεια Ελλάδα
- «Μια γυναίκα που είναι εύκολο να αγαπήσεις» – Ο Κιάνου Ριβς μιλά για τον έρωτά του με την Αλεξάνδρα Γκραντ