
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το Working Holiday Visa με την Αυστραλία
Πεντακόσιοι νέοι και νέες κάθε χρόνο θα μπορούν να μεταβούν από την Ελλάδα για διακοπές στην Αυστραλία, έχοντας παράλληλα το δικαίωμα της νόμιμης δουλειάς.
Πεντακόσιοι νέοι, ηλικίας 18 έως 31 ετών, και νέες κάθε χρόνο θα μπορούν να μεταβούν από την Ελλάδα για διακοπές στην Αυστραλία, έχοντας παράλληλα το δικαίωμα της νόμιμης δουλειάς.
«Από τώρα, κάθε χρόνο, για 12 ημερολογιακούς μήνες, θα μπορούν 500 Ελληνόπουλα να ζήσουν την εμπειρία των διακοπών, μαζί με το δικαίωμα της νόμιμης δουλειάς, σε μία χώρα όπου έχουμε μία από τις πιο δυναμικές ομογένειες» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.
Σε δήλωσή του μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ B’ 4488/2017), της σχετικής διυπουργικής απόφασης, που αφορά το Working Holiday Visa με την Αυστραλία, ο κ. Κουίκ τόνισε, πως «άλλη μία δέσμευση στην ομογένεια και στην κυβέρνηση της Αυστραλίας εκπληρώθηκε, για ένα θέμα που μου έθεσε στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε στην Καμπέρα και η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τζούλι Μπίσοπ».
Επίσης σημείωσε, πως ήταν μια εκκρεμότητα από το 2014, η οποία μπήκε στην οριστική διευθέτησή της μετά την επίσκεψή του στην Αυστραλία, όπως είπε, «με νόμο που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή και στη συνέχεια με κοινή υπουργική απόφαση, που φέρει τις υπογραφές των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη».
in.gr
- Παγκόσμια αποθέωση για τον Καραλή: Συγκλονιστικό βίντεο από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου για την καριέρα του
- Διεθνής σάλος για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για τις παραιτήσεις υπουργών
- Σοβαρό επεισόδιο έξω το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου – Κουκουλοφόροι έκαψαν και αναποδογύρισαν αυτοκίνητα
- Πόσο Μάικλ Τζόρνταν είσαι; Ή αλλιώς, ο πλουσιότερος αθλητής όλων των εποχών
- Χρυσή τραγωδία: Ιστορικό ρεκόρ για το «αμετανόητο μελόδραμα» των Κένεντι – «Φαινόμενο»
- Ο «μικρός μάγος» Καρέτσας αποθεώθηκε ξανά από την UEFA (vid)


