ΕΕ: Το Ιράν να εγγυηθεί τα δικαιώματα των πολιτών
Η Ευρωπαϊκή Ενωση «ελπίζει» πως το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν είναι και θα παραμείνει «εγγυημένο» στο Ιράν, θέατρο εδώ και πέντε ημέρες συχνά βίαιων διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Χασάν Ροχανί με αφορμή τις οικονομικές δυσκολίες.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση «ελπίζει» πως το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν είναι και θα παραμείνει «εγγυημένο» στο Ιράν, θέατρο εδώ και πέντε ημέρες συχνά βίαιων διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Χασάν Ροχανί με αφορμή τις οικονομικές δυσκολίες.
«Παρακολουθούμε τις διαδηλώσεις ιρανών πολιτών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών. Βρισκόμαστε σε επαφή με τις ιρανικές αρχές και ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν εγγυήσεις ως προς το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά και ως προς την ελευθερία της έκφρασης, μετά τις δημόσιες δηλώσεις του προέδρου Ροχανί», ανέφερε εκπρόσωπος της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.
«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
- Ο μύθος ότι η Δημοκρατία και η πολιτική υποφέρουν από κόπωση – Το παράδειγμα της Γαλλίας
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
- Αυτές οι δύο τροφές είναι οι πιο απολαυστικές «ασπίδες» για την καρδιά
- Ρεύμα: Τα νέα πορτοκαλί τιμολόγια και πότε μας συμφέρουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442