
Ζάεφ προς Τσίπρα: Ελπίζω εντός του 2018 να βρεθεί λύση για το όνομα
Την αποφασιστικότητα της ΠΓΔΜ για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα το τρέχον εξάμηνο, για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους για ευχές για το νέο έτος.
Με τον πρωθυπουργό της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ευχήθηκε στον ομόλογό του για το νέο έτος.
Εξάλλου ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι εντός του 2018 θα βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος, και σημείωσε ότι με την επίλυση του ζητήματος αυτού, η χώρα του θα κατορθώσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.
Ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την αποφασιστικότητα, όπως είπε, της πλευράς της ΠΓΔΜ να εισέλθει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, το τρέχον εξάμηνο, για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.
«Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι για ουσιαστική και πραγματική διείσδυση στην επίλυση του ζητήματος ονόματος, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι δυνατόν να βρεθεί μια λύση, αλλά γι ‘αυτό, φυσικά, είναι απαραίτητη και η ετοιμότητα από την άλλη πλευρά» σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ.
Πρόσθεσε ότι ακριβώς γι’ αυτό αποφάσισε να περάσει στη Θεσσαλονίκη τις γιορτές για το νέο έτος, με σκοπό να στείλει και ένα μήνυμα ότι οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να ανοίγουν τις κλειστές θύρες, προκειμένου οι πολίτες να επικοινωνούν και να συνεργάζονται καλύτερα μεταξύ τους και να εγκαταλειφθούν οι προκαταλήψεις.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ πέρασε τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη, καλεσμένος του δημάρχου της πόλης Γιάννη Μπουτάρη και όπως ανέφερε σήμερα, κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, του τηλεφώνησαν για να του ευχηθούν καλή χρονιά, τόσο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΠΑΣΟΚ: Έκθετη η κυβέρνηση για την συνεχιζόμενη οπλοχρησία και την αυτοδικία στην Κρήτη
- Akylas: «Δέχθηκα bullying, δεν τα παράτησα» – Όσα είπε για τo queer τίμημα, τη φτώχεια και την ηρωίδα μάνα του
- Ο Σλοτ… ανακοίνωσε την παραμονή του: «Στη Λίβερπουλ και τη νέα σεζόν» (vid)
- Λετονία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός – Πώς τα ουκρανικά drones προκάλεσαν πολιτική κρίση
- Politico: Το ρωσικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που επιτρέπει στον Πούτιν να εισβάλλει σε ξένες χώρες – Διεθνής ανησυχία
- Πάνος Πανόπουλος: Πέθανε ο ηθοποιός της σειράς «Της Ελλάδος τα παιδιά»
