Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια νέα πυραυλάκατος θα επιτηρεί την κυπριακή ΑΟΖ

Μια νέα πυραυλάκατος θα επιτηρεί την κυπριακή ΑΟΖ

Η επίσημη τελετή ένταξης του πλοίου στην Εθνική Φρουρά θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου 2018, στη Ναυτική Βάση «Αντγος Ε. Φλωράκης».

Εν μέσω τουρκικών απειλών για τις γεωτρήσεις εντός της ΑΟΖ Κύπρου, η κυπριακή κυβέρνηση αποκτά το πρώτο πολεμικό της πλοίο, εξοπλισμένων με κατευθυνόμενα βλήματα. Έτσι η πυραυλάκατος ή το «Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης», όπως το χαρακτήρισε η Λευκωσία αναμενόταν να φθάσει τα επόμενα 24ωρα στον Λιμένα Λάρνακας, στο πλαίσιο υλοποίησης Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις και για τη διενέργεια των κατάλληλων τελωνειακών ελέγχων.

Η επίσημη τελετή ένταξης του πλοίου στην Εθνική Φρουρά θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου 2018, στη Ναυτική Βάση «Αντγος Ε. Φλωράκης».

Το πλοίο αναμένεται να αξιοποιηθεί σύντομα για επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ και άλλες συναφείς δραστηριότητες. Στο πλοίο εκπαιδεύτηκαν Κύπριοι αξιωματικοί και άνδρες της Εθνικής Φρουράς. Η πυραυλάκατος (P61) έχει τη δυνατότητα να φέρει και υπερσύγχρονα συστήματα επιτήρησης και επισήμανσης θαλάσσιων, επίγειων και εναέριων στόχων. Αγοράστηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω διακρατικής συμφωνίας με το Ισραήλ και κατασκευάζεται από τα σραηλινά Ναυπηγεία στη Χάιφα.

Η καθέλκυση του πρώτου πλοίου ανοικτής θαλάσσης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της παραγγελίας του σκάφους, αποτελεί το πρώτο βήμα ενός σημαντικού στόχου που έχει θέσει το υπουργείο Άμυνας για την ενίσχυση του Ναυτικού.


Νίκος Χασαπόπουλος


Διαβάστε επίσης:

Περιπολικό ανοικτής θαλάσσης παρέλαβε η Κύπρος από το Ισραήλ

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024