
Βίτσας: Η Ελλάδα δεν είναι χώρα που υποθάλπει πραξικοπηματίες
«Η Ελλάδα δεν είναι καμία χώρα η οποία υποθάλπει πραξικοπηματίες και έχει ξεκαθαριστεί ότι οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί δεν πρόκειται να εκδοθούν» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στο ρ/σ ALPHA 9.89.
«Η Ελλάδα δεν είναι καμία χώρα η οποία υποθάλπει πραξικοπηματίες και έχει ξεκαθαριστεί ότι οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί δεν πρόκειται να εκδοθούν» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στο ρ/σ ALPHA 9.89.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι «εμείς εκτιμούμε ότι η υπόθεση, πέρα από τη δικαιοδοτική αρμοδιότητα που έχουν αυτές οι δύο επιτροπές, πρέπει να πάει στο επίπεδο πλέον της Τακτικής Δικαιοσύνης», προσθέτοντας ότι στο ζήτημα του ασύλου που αφορά χιλιάδες ανθρώπους, «έχουμε συχνά την περίπτωση να έχει απορριφθεί και από τις δύο επιτροπές η χορήγηση ασύλου και ο αιτών να προσφεύγει αυτός στο Διοικητικό Εφετείο».
Απαντώντας σε ερώτηση για τις προκλητικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων επί του θέματος σχολίασε ότι «ανέξοδοι παληκαρισμοί δεν ωφελούν, ούτε κανείς μπορεί να ανησυχήσει απ’ αυτούς».
«Η πολλή επιθετικότητα μερικές φορές βλάπτει και στο τέλος κάνει αυτόν ο οποίος φραστικά επιτίθεται, να μένει στο κενό, γιατί δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτό που λέει» ανέφερε.
Δεν θα την θέλαμε την ένταση, επανέλαβε, καθιστώντας σαφές ότι «η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη όσον αφορά τις πιθανές επιθετικές απειλές, είμαστε μια χώρα που έχει πραγματικά ισχυρή αποτρεπτική δύναμη». «Χρειαζόμαστε την ειρήνη για να συναναπτυχθούμε με όλες τις χώρες οι οποίες βρισκόμαστε στην ίδια περιοχή, αλλά και για να αναπτυχθούμε και εσωτερικά» πρόσθεσε.
Ο κ. Βίτσας απέδωσε την κριτική της ΝΔ στην τακτική της να βάζει όλα τα θέματα κάτω από τη λογική να γίνουν εκλογές και να έρθει πιθανώς, ή να θεωρεί ότι θα έρθει, στην εξουσία. «Όταν κάποιος τα βάζει κάτω από αυτή τη λογική, τυφλώνεται από το πάθος του για την εξουσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
in.gr
- Πάρτι δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία: Χιλιάδες εικονικές εταιρείες παίρνουν τα λεφτά κι εξαφανίζονται
- Ο Σπανούλης επέλεξε τον Άρη γιατί πάντα του άρεσε να αλλάζει τις ισορροπίες
- Τροχαίο στη Ναύπακτο: Η τρελή πορεία της Mercedes, η βουτιά της μητέρας και το «κουβάρι» των λαθών [βίντεο]
- Θρίλερ στη Γαλλία: Βρέθηκε σορός κοντά στο σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη της 11χρονης
- Τα ριμπάουντ θα κάνουν και πάλι την διαφορά για τον Ολυμπιακό
- Σοκ στην Φρανκφούρτη: Τουλάχιστον 10 τραυματίες στο αεροδρόμιο μετά από κατάρρευση ρύγχους σταθμευμένου αεροσκάφους


