Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος: Ένοπλος σκότωσε δύο χριστιανούς αδελφούς σε μια κάβα

Αίγυπτος: Ένοπλος σκότωσε δύο χριστιανούς αδελφούς σε μια κάβα

Ένοπλος κουκουλοφόρος σκότωσε δύο χριστιανούς αδελφούς μέσα στο κατάστημα οινοπνευματωδών ποτών που διατηρούσαν στο νότιο Κάιρο. Η επίθεση σημειώνεται λίγες μόλις ημέρες μετά από εκείνη σε κοπτική εκκλησία και σε άλλο κατάστημα που ανήκε σε χριστιανούς, επίσης στα νότια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, όπου σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι.

Ένοπλος κουκουλοφόρος σκότωσε δύο χριστιανούς αδελφούς μέσα στο κατάστημα οινοπνευματωδών ποτών που διατηρούσαν στο νότιο Κάιρο.

Η επίθεση σημειώνεται λίγες μόλις ημέρες μετά από εκείνη σε κοπτική εκκλησία και σε άλλο κατάστημα που ανήκε σε χριστιανούς, επίσης στα νότια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, όπου σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι.

Ο ένοπλος πυροβόλησε τους ιδιοκτήτες, ενώ βρισκόνταν έξω από την κάβα και κατόπιν διέφυγε με μια μοτοσικλέτα, όπως ανέφεραν δύο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτήν. Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην κοπτική εκκλησία στο προάστιο Χελουάν, στα ανατολικά της Γκίζας.

Η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ είναι νόμιμη στην Αίγυπτο. Ορισμένοι μουσουλμάνοι, ωστόσο, θεωρούν ότι το αλκοόλ θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου επειδή απαγορεύεται από την ισλαμική θρησκεία.

ΑΠΕ/Reuters,in.gr

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024