
Ιράν: Περιορισμένη πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Περιορίστηκε η πρόσβαση μέσω κινητών τηλεφώνων στα κοινωνικά δίκτυα Telegram και Instagram για άλλη μια φορά στο Ιράν, ύστερα από τρεις ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, μετέδωσαν ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων.
Περιορίστηκε η πρόσβαση μέσω κινητών τηλεφώνων στα κοινωνικά δίκτυα Telegram και Instagram για άλλη μια φορά στο Ιράν, ύστερα από τρεις ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, μετέδωσαν ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων.
«Αποφασίσθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των υπηρεσιών ασφαλείας να περιορισθεί η πρόσβαση στο Telegram (εφαρμογή μηνυμάτων) και στο Instagram», δήλωσε η πηγή, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
Ο πόλεμος διαδηλωτών – κυβέρνησης
Οι αρχές κατηγορούν «αντεπαναστατικές» οργανώσεις, που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, ότι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα το Telegram, για να καλούν τον κόσμο να διαδηλώνει και να χρησιμοποιεί βόμβες Μολότοφ και πυροβόλα όπλα.
«Χθες το βράδυ, ορισμένα αντεπαναστατικά στοιχεία χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μάθουν στον κόσμο τη χρήση πυροβόλων όπλων και κοκτέιλ Μολότοφ», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Μοχαμάντ Τζαβάντ Αζαρί.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι «θα ληφθούν μέτρα από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, αν η αντεπανάσταση επιδιώξει να χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προκαλέσει ταραχές».
Ο υπουργός είχε κατηγορήσει χθες έναν δίαυλο του δικτύου Telegram ότι ενθαρρύνει την «ένοπλη εξέγερση».
Ο επικεφαλής του Telegram Πάβελ Ντούροφ ανακοίνωσε στη συνέχεια το κλείσιμο στο Telegram του διαύλου Amadnews -σχεδόν 1,4 εκατ. συνδρομητές- επειδή είχε παρακινήσει σε «βία».
Αμέσως όμως εμφανίσθηκαν στο Telegram άλλοι δίαυλοι, κυρίως ο sedaimardom που έφθασε σε μερικές ώρες πάνω από 700.000 συνδρομητές, οι οποίοι καλούσαν τον κόσμο να διαδηλώσει και αναρτούσαν βίντεο από τις συγκεντρώσεις.
«Οι ιρανικές αρχές απέκλεισαν την πρόσβαση της πλεινότητας των Ιρανών στο Telegram μετά την άρνησή μας να κλείσουμε τον https://t.me/sedaiemardom (φωνή του λαού) και άλλους διαύλους που καλούν σε ειρηνικές διαδηλώσεις», αντέδρασε ο Πάβελ Ντούροφ.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- Βέλγιο – Σενεγάλη 3-2 παρ. (2-2 κ.δ): Πρόκριση στους «16» με επική ανατροπή (vids)
- Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους κατά του Κιέβου και πολλών ακόμα πόλεων
- Επιστολή στον Τραμπ από ρεπουμπλικάνο βουλευτή κατά της πώλησης F35 στην Τουρκία
- Χαμός στο Σιάτλ: 2-2 το Βέλγιο με γκολ στο 86’ και στο 89’ (vids)
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Νεκρή στον βωμό του τυφλού μίσους
- Ο Σαρ «εκτέλεσε» τον Κουρτουά για το 2-0 της Σενεγάλης (vids)


