Κατατέθηκε η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό
Στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την κυβέρνηση η αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της 3ης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, με την οποία χορηγήθηκε άσυλο σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο, μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία την 15η Ιουλίου του 2016, καθώς τα δικαστήρια είναι κλειστά λόγω των εορτών.
Στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την κυβέρνηση η αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της 3ης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, με την οποία χορηγήθηκε άσυλο σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο, μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία την 15η Ιουλίου του 2016, καθώς τα δικαστήρια είναι κλειστά λόγω των εορτών.
Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές διέψευσαν πληροφορίες που ήθελαν η αίτηση ακύρωσης να φέρει την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, και όχι του αρμόδιου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.
Η αίτηση ακύρωσης θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους και μετά θα προσδιοριστεί η ημερομηνία της δικασίμου που θα συζητηθεί στο ακροατήριο.
Τον τελικό λόγο, ωστόσο, θα έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας σε περίπτωση που προσφύγει είτε η κυβέρνηση είτε ο Τούρκος στρατιωτικός κατά της απόφασης η οποία θα εκδοθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει παράλληλα αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής με απώτερο σκοπό να «παγώσει» άμεσα η απόφαση χορήγησης ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου ο οποίος ήδη είναι ελεύθερος.
Ακόμη, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει και αίτηση αναστολής και επίσπευσης εκδίκασης της κυρίας αίτησης που έχει καταθέσει στο Αστυνομικό Τμήμα.
Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, η κυβέρνηση πρέπει να επικαλεστεί ότι ο Τούρκος στρατιωτικός θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη ή δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη, εάν δεν επιστρέψει ο Τούρκος στρατιωτικός στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.
Επίσης, πρέπει να επικαλεστεί λόγους εθνικής ασφάλειας και λόγους δημοσίου συμφέροντος, ισχυρισμοί που, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, δεν αποτελούν νομικούς λόγους αλλά πολιτικούς λόγους, οι οποίοι είναι εκτός των διεθνών και Ευρωπαϊκών κανόνων χορήγησης ασύλου.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής