
Οι ΗΠΑ ξαναρχίζουν την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους
Οι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία θα αρχίσουν να επανεκδίδουν κανονικά βίζες για τους τούρκους υπηκόους που θέλουν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ, μετά τη διακοπή στην έκδοσή τους με αφορμή τη σύλληψη υπαλλήλων των αμερικανικών προξενείων στη χώρα.
Οι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία θα αρχίσουν να επανεκδίδουν κανονικά βίζες για τους τούρκους υπηκόους που θέλουν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ, μετά τη διακοπή στην έκδοσή τους με αφορμή τη σύλληψη υπαλλήλων των αμερικανικών προξενείων στη χώρα.
Οι ΗΠΑ είχαν σταματήσει να εκδίδουν θεωρήσεις εισόδου για τους Τούρκους υπηκόους μετά τη σύλληψη δύο υπαλλήλων τους, ωστόσο το μέτρο αυτό αναθεωρήθηκε εν μέρει τον Νοέμβριο.
Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, η Τουρκία «έδωσε διαβεβαίωσεις σε υψηλό επίπεδο» στις ΗΠΑ και, κατά συνέπεια, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «έχει τη βεβαιότητα ότι η κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια έχει βελτιωθεί αρκετά ώστε να ξαναρχίσει πλήρως η έκδοση θεωρήσεων εισόδου στην Τουρκία».
Πρόσθεσε όμως ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να «ανησυχεί σοβαρά» για τους ισχυρισμούς που έχουν διατυπωθεί σε βάρος των προξενικών υπαλλήλων της.
Η ανακοίνωση της πρεσβείας δεν διευκρινίζει το πότε ακριβώς θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση αυτή.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- Πρώην υπουργός, πρώην υφυπουργός και 11 βουλευτές στη νέα δικογραφία για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τραμπ: «Αφορά τα μωρά των σκλάβων» – Παρών στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το δίκαιο του εδάφους
- Οι Αντετοκούνμπο έγραψαν Ιστορία στο NBA: Η πρώτη τριάδα αδερφών που αγωνίζεται στο ίδιο ρόστερ (pics, vids)
- Χημική ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως σε πλαστικά συνδέεται με πρόωρους τοκετούς και θανάτους νεογνών
- MAGA ρωγμές – Διχασμός για τον πόλεμο στο Ιράν, προεκλογική ενότητα γύρω από τον Τραμπ
- Πώς θα μάθετε στο κουτάβι να μην δαγκώνει τις παντόφλες σας


