
Εισβολή φοιτητών στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ένταση προκλήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν ομάδα περίπου 30 φοιτητών εισέβαλε στην αίθουσα που γινόταν η συνεδρίαση.
Ένταση προκλήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου
του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν ομάδα περίπου 30 φοιτητών
εισέβαλε στην αίθουσα που γινόταν η συνεδρίαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση είχε θέμα την αναπροσαρμογή των προγραμμάτων σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η Σύγκλητος, μπήκαν στην αίθουσα περίπου 30 αριστεριστές φοιτητές οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται για διάφορα θέματα. Τελικά με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων οι φοιτητές αποχώρησαν χωρίς να δοθεί συνέχεια στο επεισόδιο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ωστόσο, το θέμα της συνεδρίασης δεν είχε να κάνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά με την επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις σύγχρονες συνθήκες.
Συγκλητικοί που μίλησαν στο in.gr έκαναν λόγο για άλλο ένα συνηθισμένο περιστατικό στο δημόσιο Πανεπιστήμιο.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βολιβία: Η εργατική συνομοσπονδία κήρυξε απεργία διαρκείας
- Μέση Ανατολή: Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 8,6 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ σε συμμάχους τους
- Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί ιρανικές επιχειρήσεις να αποφύγεουν απολύσεις εργαζομένων
- Λίβανος: 12 νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς παρά την εκεχειρία
- Μεξικό: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 30 τραυματίες σε ανατροπή λεωφορείου
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Χεράτα» και… πέτσινα πτυχία
