Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Βαρνάβας: «Κοινωνικό έγκλημα» ο χρηματισμός των γιατρών

Απτή απόδειξη ότι είναι δύσκολη η εξάλειψη του χρηματισμού των γιατρών είναι σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Δημήτρη Βαρνάβα, η πρόσφατη σύλληψη για χρηματισμό των δύο γυναικολόγων στα Νοσοκομεία «Έλενα Βενιζέλου» και το «Αλεξάνδρα».

Απτή απόδειξη ότι είναι δύσκολη η εξάλειψη του χρηματισμού των γιατρών είναι σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Δημήτρη Βαρνάβα, η πρόσφατη σύλληψη για χρηματισμό των δύο γυναικολόγων στα Νοσοκομεία «Έλενα Βενιζέλου» και το «Αλεξάνδρα».

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συμπληρώνει ότι «η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας πρέπει να είναι αμείλικτοι απέναντι στους δύο επίορκους γιατρούς».

Σημειώνει ότι ήδη από το 2010 το νοσοκομειακό κίνημα είχε σπάσει τη σιωπή του, ανοίγοντας μέτωπο με τον χρηματισμό των γιατρών, τον οποίο χαρακτήρισε «κοινωνικό έγκλημα». Προσθέτει ότι εκτός από τις αφίσες που τύπωσε τότε η ΟΕΝΓΕ, προτάθηκε -κι έγινε δεκτή- η δήλωση «πόθεν έσχες» για τους διευθυντές ΕΣΥ, ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως σκιά, η οποία θα πέφτει πάνω στους έντιμους γιατρούς που ζουν από τον μισθό και τις εφημερίες τους.

Ο κ. Βαρνάβας υπογραμμίζει ότι «η λίστα χειρουργείου υπήρξε αναμφισβήτητα σωστό μέτρο για την περιστολή του χρηματισμού, ανεξάρτητα από τις πρακτικές δυσκολίες ή τη δυνατότητα ορισμένων να την παρακάμπτουν, βαφτίζοντας τα τακτικά περιστατικά ως έκτακτα. Η τήρησή της δεν επαφίεται μόνο στις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, αλλά και στους έντιμους γιατρούς, οι οποίοι δεν πρέπει να επιτρέψουν ένα μέτρο διαφάνειας να φαλκιδεύεται με ανέντιμες μεθοδεύσεις».

Ταυτόχρονα, αναφέρει, πως είναι επιβεβλημένη μια νέα καμπάνια από την ΟΕΝΓΕ, για να ενημερωθούν οι πολίτες πως το νοσοκομειακό κίνημα θα είναι δίπλα τους σε κάθε καταγγελία χρηματισμού, «διασφαλίζοντας πως όσοι καταγγέλλουν δεν πρόκειται να γίνουν αποδέκτες τιμωρητικών διαθέσεων, αλλά το πρόβλημά τους θα λυθεί από γιατρούς που δεν λερώνουν τα χέρια τους με προϊόντα εκβιασμού».

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024