Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν είναι το... χρήμα, είναι ο Πεπ

Δεν είναι το… χρήμα, είναι ο Πεπ

Θα μπορούσε να προκύψει μια… σχετική επιτροπή παραπόνων μιας και το φετινό προφανώς όντως δεν παραπέμπει σε Premier League. Είναι η Σίτι του Πεπ και όλοι οι υπόλοιποι κάπου στο βάθος. Κούρσα που ουσιαστικά τελείωσε, πριν καν φτάσει στα μισά του δρόμου. Έφτασε ήδη τις 17 σερί νίκες η ομάδα του Μάντσεστερ και απόψε, Τετάρτη, (21:45, στην έδρα της Νιουκάστλ) πάει για την 18η.

Θα μπορούσε να προκύψει μια… σχετική επιτροπή παραπόνων μιας και το φετινό προφανώς όντως δεν παραπέμπει σε Premier League. Είναι η Σίτι του Πεπ και όλοι οι υπόλοιποι κάπου στο βάθος. Κούρσα που ουσιαστικά τελείωσε, πριν καν φτάσει στα μισά του δρόμου. Έφτασε ήδη τις 17 σερί νίκες η ομάδα του Μάντσεστερ και απόψε, Τετάρτη, (21:45, στην έδρα της Νιουκάστλ) πάει για την 18η.

Ναι μονόλογος. Σε κούρσα όμως μεταξύ Καθαρόαιμων. Ανάμεσα σε εμβληματικά κλαμπ, και κάποιους από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου. Ότι ο Γουαρδιόλα είχε το πιο γεμάτο πορτοφόλι, προφανώς δεν… στερεί κάτι από τον θρίαμβο που χτίζει ματς με το ματς φέτος στην Αγγλία. Δεν κάνουν τα λεφτά τη διαφορά, αλλά οι ιδέες και η εφαρμογή τους. Όσα επινόησε ο 46άχρονος προπονητής που προφανώς και επιβεβαιώνει τον μύθο του, σε μια ακόμη πρόκληση.

Ο Γουαρδιόλα που πέρσι πέρασε σεζόν προσαρμογής στο (συνήθως) δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου, έχει ξοδέψει σε δύο καλοκαίρια κάτι λιγότερο από 500.000.000 ευρώ για την ενίσχυση ενός ούτως ή άλλως «διαστημικού» ρόστερ. Ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε δίκιο χθες το απόγευμα, λέγοντας πως οι ακραίοι μπακ της Σίτι (πχ Γουόκερ) στοίχισαν όσο άλλες ομάδες δίνουν για τον βασικό τους σέντερ φορ. Ξέχασε όμως ότι και εκείνος δύο χρόνια τώρα έχει βάλει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε έξοδα 350.000.000 ευρώ και ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα δεν είναι. Όπως δεν είναι η πρωταθλήτρια Τσέλσι που ξόδεψε άλλα τόσα στο ίδιο διάστημα.

Σε αυτά τα χρήματα δημιουργούνται υπερομάδες. Ότι μια εξ αυτών λοιπόν μετέτρεψε τη Λίγκα σε περίπατο, προφανώς έχει να κάνει και με τη μέθοδο του προπονητή της. Ακόμη και σήμερα μια ματιά στο transfermartk θα δώσει στον παρατηρητή την πληροφορία πως το ρόστερ της Τσέλσι αποτιμάται κάτι παραπάνω από αυτό της Σίτι (631 εκ-629 εκατ). Θα δει επίσης πως κάπου εκεί είναι και η Γιουνάιτεντ (592 εκατ ευρώ), ενώ δεν απέχουν πολύ ούτε η Τότεναμ του αρχισκόρερ Χάρι Κέιν (551 εκατ ευρώ), ούτε η Λίβερπουλ (514 εκατ ευρώ) και η Άρσεναλ (509 εκατ ευρώ). Ότι ο Γουαρδιόλα κατάφερε να μοιράσει την τράπουλα καλύτερα, είναι μάλλον προϊόν της δικής του ικανότητας και όχι των χρημάτων των Εμίρηδων που υποστηρίζουν την προσπάθεια του.

Αντίστοιχη ισορροπία στα οικονομικά υπήρξε και την εποχή που ο ίδιος παρουσίασε την καλύτερη Μπαρτσελόνα όλων των εποχών. Το 2009 η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν και πάλι ένας ποδοσφαιρικός Γαλαξίας, όπου φιλοξενούσε κάποιους από τους καλύτερους του κόσμου. Εκτός αν δεν υπολογίζονται σε αυτούς ο Ιγκουαίν, ο Σέρχιο Ράμος, ο Κασίγιας, ο Ραούλ, ο Ρόμπεν κλπ. Είναι άδικο λοιπόν να συζητά κανείς για το νέο «απόλυτο» δημιούργημα του Πεπ, έχοντας κατά νου τα οικονομικά κριτήρια. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει θέσει υποψηφιότητα για μια από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών στο Νησί.

«Πιστέψτε με ξέρω καλά τι κάνω και πως πρέπει να συνεχίσει η ομάδα. Δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα σε ότι αφορά στην ένταση με την οποία παίζουμε. Θα συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, στην ποιότητα τους και στη δουλειά που κάνουμε. Τρέχουμε πολύ και η αλήθεια είναι πως μπορώ να κάνω τους παίκτες μου να τρέξουν με ακόμη μεγάλη ένταση» προειδοποίησε πριν από μερικές ημέρες. Μάλλον λοιπόν ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.

Σημειωτέο ότι πριν από μερικά 24ώρα το goal.com ψήφισε την καλύτερη εντεκάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Σε αυτή χώρεσε οκτώ παίκτες της Σίτι. Δεν είναι δικοί της μόνο οι Νταβίντ ντε Χέα (Γιουνίτεντ), Τζέιμς Ταρκόφσκι (Μπέρνλι) και Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)
Δ.ΔΕΛΛΗΣ

in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024