Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Βαρθολομαίος: Αναφαίρετο το δικαίωμα της στέγασης

Έκκληση για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με παρέμβασή του για το θέμα των πλειστηριασμών.

Έκκληση για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με παρέμβασή του για το θέμα των πλειστηριασμών.

«Πιστεύουμε βαθύτατα στο ανθρώπινο και αναφαίρετο δικαίωμα της στέγασης, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε σωστές οικογένειες και υγιή πρόσωπα για την κοινωνία μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Σχεδία».

«Ο Χριστός, ως νήπιο, έγινε «ο πρώτος άστεγος Θεός» -ας επιτραπεί ο όρος- που βίωσε την προσφυγιά και την ξενιτιά, αναγκαζόμενος να εγκαταλείψει τον τόπο της γεννήσεώς Του και να μεταβεί με τους γονείς του στην Αίγυπτο» επισημαίνει, επίσης, ο κ. Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στην έλλειψη στέγης και την προσφυγική κρίση.

Μιλώντας για τον θρησκευτικό φονταμελισμό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως απομακρύνει τους ανθρώπους από τον Θεό.

«Εάν, μάλιστα, ανεχτούμε κι εμείς οι ορθόδοξοι τη δημιουργία τέτοιων φαινομένων στις ενορίες και στις κατά τόπους Μητροπόλεις, τότε να ξέρετε ότι τα παιδιά μας στο μέλλον δεν θα μπορούν να βρουν και να συναντήσουν βιωματικά τον Θεό της ειρήνης», τόνισε.

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024