Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμφιβολίες της ΕΕ για τον πλουραλισμό στις εκλογές της Ρωσίας

Αμφιβολίες της ΕΕ για τον πλουραλισμό στις εκλογές της Ρωσίας

Η απόρριψη της υποψηφιότητας του υπ΄αριθμόν ένα αντιπάλου του Κρεμλίνου, του Αλεξέι Ναβάλνι, «εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για τον πολιτικό πλουραλισμό» στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των υπηρεσιών εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόρριψη της υποψηφιότητας του υπ΄αριθμόν ένα αντιπάλου του Κρεμλίνου,
του Αλεξέι Ναβάλνι, «εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για τον πολιτικό
πλουραλισμό» στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των υπηρεσιών
εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση της ρωσικής εκλογικής επιτροπής «εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για τον πολιτικό πλουραλισμό στη Ρωσία και την προοπτική διεξαγωγής δημοκρατικών εκλογών το προσεχές έτος», αναφέρει η εκπρόσωπος, Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, σε μια ανακοίνωση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας εξωτερικής δράσης (SEAE).

Η εκπρόσωπος υπενθύμισε πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CEDH) αποφάνθηκε πως ο Ναβάλνι στερήθηκε το δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη το 2013∙ τελικά καταδικάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο για κατάχρηση δημοσίων κονδυλίων.

Η χθεσινή ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής δεν ήταν έκπληξη, καθώς το σώμα είχε προειδοποιήσει πολλές φορές πως ο Ναβάλνι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πριν από το 2028 λόγω αυτής της καταδίκης του σε πενταετή φυλάκιση με αναστολή σε μια υπόθεση που ανάγεται στο 2009.
«Αναμένουμε από τις ρωσικές αρχές να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν δίκαιες ευκαιρίες, και κατά τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου», είπε ακόμη η εκπρόσωπος, που κάλεσε τη Ρωσία να προσκαλέσει τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία την Ευρώπη (ΟΑΣΕ) προκειμένου να στείλει αποστολή παρατηρητών στις εκλογές.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βασίσει την κρίση της για την εκλογική διαδικασία στα αποτελέσματα αυτά, όπως το έχουμε κάνει και στο παρελθόν», κατέληξε η εκπρόσωπος.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024