
Αβραμόπουλος: Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι a la carte
O Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησε από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενότητα στο θέμα της κατανομής των προσφύγων και ζήτησε να υπάρξει μια γρήγορη λύση.
O Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησε από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενότητα στο θέμα της κατανομής των προσφύγων και ζήτησε να υπάρξει μια γρήγορη λύση. «Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι a la carte, δεν μπορεί να είναι εθελοντική και δεν είναι διαπραγματεύσιμη», δήλωσε ο Έλληνας επίτροπος στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Υπεύθυνος για τη μεταναστευτική πολιτικής της ΕΕ, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά:«Αν είστε μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας, θα πρέπει να ασχοληθούν όλα τα κράτη-μέλη με τον ίδιο τρόπο. Δεν μπορεί μια χώρα ή λίγες χώρες να αφεθούν μόνες τους να αντιμετωπίσουν μια μελλοντική κρίση. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο: Μια συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος του Δουβλίνου (για την πανευρωπαϊκή κατανομή των προσφύγων, και το σύνολο της νομοθεσίας για το άσυλο) πρέπει να επιτευχθεί τον Ιούνιο το 2018» πρόσθεσε.
Η δήλωση Αβραμόπουλου στη Die Welt έρχεται ουσιαστικά ως απάντηση στον ισχυρισμό του Ομοσπονδιακού Καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς ότι η εισαγωγή ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων στην Ευρώπη θα διαιρέσει περαιτέρω την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Το να αναγκάσουμε τα κράτη να δεχτούν πρόσφυγες δεν βοηθά την Ευρώπη», υποστήριξε ο Κουρτς μιλώντας στη Bild am Sonntag. «Η συνέχιση αυτής της πορείας θα διαιρέσει μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κράτη-μέλη πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους εάν και πόσα άτομα δέχονται».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Παραγουάη – Γαλλία 0-1: Στην 8άδα με Εμπαπέ (vid)
- Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει ότι ο Νετανιάχου «ξέρει ποιος είναι το αφεντικό»
- Άνοιξε το σκορ η Γαλλία με πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Ωραιόκαστρο: Νέο μήνυμα από το 112 – «Αν βρίσκεστε στην Ανθούπολη, απομακρυνθείτε προς το γήπεδο της Λητής»
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Συνελήφθη ο 76χρονος – Επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του στην πρόκληση της πυρκαγιάς
