![Ρομπότ σε ρόλο Dj στην Πράγα [Bίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2017/12/30026239_robot_dj.jpg)
Ρομπότ σε ρόλο Dj στην Πράγα [Bίντεο]
Η τεχνητή νοημοσύνη έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, ώστε τα ρομπότ μπορούν να διαπραγματεύονται μετοχές στο χρηματιστήριο, να προτείνουν πιάτα σε εστιατόρια και να κάνουν διάγνωση ασθενειών. Μπορούν όμως να σηκώσουν ανθρώπους στην πίστα για χορό;
Η τεχνητή νοημοσύνη έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, ώστε τα ρομπότ μπορούν να διαπραγματεύονται μετοχές στο χρηματιστήριο, να προτείνουν πιάτα σε εστιατόρια και να κάνουν διάγνωση ασθενειών. Μπορούν όμως να σηκώσουν ανθρώπους στην πίστα για χορό;
Με το ερώτημα αυτό αποφάσισαν να ασχοληθούν οι υπεύθυνοι του νυχτερινού κλαμπ Karlovy Lazne στην Πράγα, το οποίο προσέλαβε ένα ειδικά προσαρμοσμένο ρομπότ, έναν πρώην «υπάλληλο» της αυτοκινητοβιομηχανίας που έγινε πλέον DJ.
Με μορφή ενός γιγάντιου βραχίονα με τανάλια, έχει αναλάβει καθήκοντα μαζί με έναν προγραμματιστή, με τον οποίο εναλλάσσονται στα deck κάθε μία ώρα, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

«Οι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι (για το ρομπότ), επειδή δεν έχουν δει κάτι τέτοιο σε όλη την Ευρώπη και δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει κάτι παρόμοιο στον κόσμο» δήλωσε ο διευθυντής του κλαμπ, Άνταμ Λιπσάνσκι στο Reuters.
Το ρομπότ DJ δημιουργήθηκε όταν η διεύθυνση του κλαμπ προκάλεσε μια εταιρεία ρομποτικής να αναλάβει την αποστολή.
Εξοπλισμένο με ειδικό λογισμικό που βοηθά στην επιλογή τραγουδιών και τοποθετημένο στη σκηνή πάνω από την πίστα του νυχτερινού κλαμπ, το ρομπότ επιλέγει δίσκους από τα κοντινά ράφια και τα τοποθετεί σε ένα από τα τρία music player μπροστά του. Μπορεί να κάνει scratch και επίσης να χορέψει.
Κάποιοι από τους θαμώνες είπαν στο Reuters ότι απολαμβάνουν τις μουσικές προσπάθειες του ρομπότ, άλλοι παρέμειναν επιφυλακτικοί.
«Δεν μου αρέσει το ρομπότ», δήλωσε η Μαρία Λόπες, 24 ετών, τουρίστρια από το Μεξικό. «Δεν μπορεί να αισθανθεί τι θέλουν να χορέψουν οι άνθρωποι. Δεν υπάρχει συναίσθημα πίσω από τη μουσική. Όταν βρίσκεται εκεί άνθρωπος ξέρει τι είναι διασκέδαση» τόνισε.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Η γη της ελιάς» – Όσα θα δούμε στο νέο συνταρακτικό επεισόδιο
- Έμπολα: Τουλάχιστον 100 νεκροί στο Κονγκό – Έξι Αμερικανοί έχουν εκτεθεί στον ιό
- Μυστήριο με το θάνατο 47χρονου στην Κάλυμνο – Συνελήφθη ένας ψαράς
- Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου: Όχι σε αυτόνομη πορεία ειδικού καθεστώτος για την Τουρκία
- Europe Gulf Forum: Μία πρωτοβουλία του Θοδωρή Κυριακού, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία
- Ο λάθος τρόπος επιλογής των ξένων διαιτητών από τον Λανουά


