Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολύωρη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς στο εθνικό δίκτυο [Βίντεο]

Πολύωρη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς στο εθνικό δίκτυο [Βίντεο]

Σοβαρά προβλήματα υπήρξαν τις τελευταίες ώρες στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας εκλωβίστηκαν εκατοντάδες οδηγοί στα οχήματά τους, τα οποία κινούνταν σημειωτόν λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και λόγω αναδίπλωσης νταλικών. Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάστηκαν και στα Καλάβρυτα, όπου είχαν ακινητοποιηθεί οχήματα στο ύψος του Διακοπτού. Ακόμη, ο χιονίας έπληξε και την Αττική, όπου υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους. Στο «ψυγείο» και η Β.Ελλάδα.

Σοβαρά προβλήματα υπήρξαν τις τελευταίες ώρες στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας εκλωβίστηκαν εκατοντάδες οδηγοί στα οχήματά τους, τα οποία κινούνταν σημειωτόν λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και λόγω αναδίπλωσης νταλικών. Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάστηκαν και στα Καλάβρυτα, όπου είχαν ακινητοποιηθεί οχήματα στο ύψος του Διακοπτού. Ακόμη, ο χιονίας έπληξε και την Αττική, όπου υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους. Στο «ψυγείο» και η Β.Ελλάδα.

«Δίπλωσαν» νταλίκες σε Μπράλο και Μαρτίνο

Λίγο μετά τις 17:30 δόθηκε σε κυκλοφορία το ρεύμα προς Λαμία στη εθνική οδό στο ύψος του Μαρτίνου, όπου είχαν εγκλωβιστεί εκατοντάδες αυτοκίνητα, τα οποία είχαν σχηματίσει ουρές χιλιομέτρων. Οι νταλίκες και τα αυτοκίνητα που είχαν διπλώσει απομακρύνθηκαν και άρχισε σιγά-σιγά να υπάρχει μια ροή των αυτοκινήτων.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Οδού, Γεράσιμος Μονοκρούσος, είχε δημιουργηθεί πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα, από το 117ο έως το 131ο χλμ και χρειάστηκε αρκετή ώρα να αποκατασταθεί η κίνηση των αυτοκινήτων, δεδομένης της εξόδου για τις γιορτές, όπως είπε.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η εταιρεία έχει κινητοποιήσει 60 εκχιονιστικά μηχανήματα και αντιμετωπίζει επιτόπου όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από τις καιρικές συνθήκες.

Πριν προλάβει η αστυνομία να κλείσει την εθνική οδό και να διακόψει την κυκλοφορία έτσι ώστε να καθαριστεί το οδόστρωμα, οι οδηγοί που βρίσκονταν μέσα στο τμήμα της ΠΑΘΕ πριν και μετά τον κόμβο του Μαρτίνου εγκλωβίστηκαν με συνέπεια να παραμένει κλειστό το ρεύμα προς Λαμία και με μεγάλη δυσκολία να διεξάγεται η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τις 3.00 το μεσημέρι, όταν υπήρξε μεγάλης έντασης χιονόπτωση χωρίς να προλάβουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να απομακρύνουν τους όγκους του χιονιού από το οδόστρωμα.

Υπενθυμίζεται πως η Δ/νση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό για την κυκλοφορία φορτηγών στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος των διοδίων Αφιδνών.


Εγκλωβίστηκαν στην Αθηνών – Λαμίας από το 117ο – 131ο χλμ

Σοβαρό πρόβλημα είχε δημιουργηθεί στην εθνική οδο Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λίγο μετά τα διόδια της Τραγάνας, καθώς είχε ντελαπάρει ένα λεωφορείο. Η κατάσταση ωστόσο άρχισε να ομαλοποιείται αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Τα προβλήματα γίνονταν πιο έντονα στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς πολλά οχήματα δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες, με αποτέλεσμα να κινούνται με μεγάλη δυσκολία.

Η αστυνομία κάνει έκκληση προς τους οδηγούς, εάν δεν είναι απαραίτητο να μην κινηθούν στην εθνική οδό, αλλιώς να έχουν απαραίτητα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.


Ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα στα Καλάβρυτα

Με ασφάλεια έφθασαν στα Καλάβρυτα οι οδηγοί και οι επιβάτες δεκάδων αυτοκινήτων, που ήσαν νωρίτερα ακινητοποιημένα στην περιοχή του Άνω Διακοπτού, λόγω της χιονόπτωσης.

Ειδικότερα, εκχιονιστικό μηχάνημα έφθασε στο Άνω Διακοπτό και αμέσως μετά άρχισε να απομακρύνει το χιόνι από το οδόστρωμα. Κατόπιν, τα αυτοκίνητα ακολουθούσαν το εκχιονιστικό, μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους, στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Στην συνέχεια, έκλεισε ο δρόμος Πούντας – Καλαβρύτων, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, εξ’ αιτίας της χιονόπτωσης, ενώ από νωρίς το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να επιχειρήσουν εκ νέου τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αιγίου – Καλαβρύτων, από το ύψος της περιοχής Αχλαδιά.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης, τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι από Πούντα προς Καλάβρυτα και από Χαλανδρίτσα προς Καλάβρυτα.

Επίσης, ανέφερε ότι «όλο το προσωπικό είναι επί ποδός, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, πέρα από την όποια, ενδεχομένως, καθυστέρηση που σημειώνεται και η οποία είναι δικαιολογημένη».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, απαγορεύθηκε μέχρι τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου η κυκλοφορία όλων των βαρέων οχημάτων, με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων και στις δύο κατευθύνσεις της επαρχιακής οδού Διακοπτού – Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, ενώ η κίνηση των επιβατηγών αυτοκινήτων θα επιτρέπεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.


Αντιολισθητικές αλυσίδες στην Πάρνηθα

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης η κίνηση των οχημάτων στην Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του Τελεφερίκ, γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ακόμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πεντέλη, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου, ενώ κλειστή παραμένει και η παλαιά εθνική οδός Αθήνας – Θήβας προς Θήβα από τη διασταύρωση Βιλλίων.

Διακοπή της κυκλοφορίας υπάρχει και στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου, έως την εκκλησία του Αγίου Πέτρου.

Για τη διασφάλιση των μετακινήσεων των πολιτών καθώς και για την οδική ασφάλεια η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί από το πρωί της Παρασκευής με εκχιονιστικά μηχανήματα προκειμένου να παραμείνει ανοικτό και προσβάσιμο το οδικό δίκτυο.

Στο «ψυγείο» και η Βόρεια Ελλάδα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, στον δρόμο Κερασιάς προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλάν και Σερρών – Λαϊλιά.

Στον νομό Χαλκιδικής αλυσίδες χρειάζονται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, στις επαρχιακές οδούς Αρναίας – Ταξιάρχη, (μέσω Χολομώντα), Παλαιοχωρίου – Μ. Παναγίας, Παλαιοκάστρου – Ταξιάρχη και εντός των δημοτικών διαμερισμάτων Ταξιάρχη, Βάβδου και Δουμπίων.

Τελευταία ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας (ώρα 23.00)

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024