Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bonus στους εφοριακούς για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Bonus στους εφοριακούς για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Με ειδικά βραβεία ακόμη και bonus για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί κυρίως όσον αφορά τις εισπράξεις, αλλά και για τη διενέργεια μερικών επιτόπιων ελέγχων και ελέγχων δίωξης, θα ανταμείβονται τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Με ειδικά βραβεία ακόμη και bonus για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί κυρίως όσον αφορά τις εισπράξεις, αλλά και για τη διενέργεια μερικών επιτόπιων ελέγχων και ελέγχων δίωξης, θα ανταμείβονται τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τα bonus στους εφοριακούς

Τα bonus που θα λάβουν εφοριακοί και τελωνειακοί από τον διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή κυμαίνονται από 200 έως 300 ευρώ. Κάθε υπηρεσία, εφορία, τελωνείο, ελεγκτική μονάδα, βαθμολογήθηκε για την αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των στόχων και των ελεγκτικών δράσεων. Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών που πέτυχαν τον καλύτερο βαθμό θα πάρουν και το μεγαλύτερο bonus.

Οι «ράμπο» σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση ου διοικητή της ΑΑΔΕ, θα περνούν από «κόσκινο» και θα αξιολογούνται βάσει της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητάς τους στην επίτευξη των στόχων του εκάστοτε επιχειρησιακού σχεδίου, ενώ για την αξιολόγησή τους θα λαμβάνονται υπ’ όψιν κριτήρια, όπως:

  • Ιδιαίτερες συνθήκες εκτέλεσης του έργου των Οργανικών Μονάδων.
  • Ιδιαιτέρως σημαντικά αποτελέσματα.
  • Σημαντικές πρωτοβουλίες – καινοτομίες οι οποίες προάγουν το έργο της Αρχής.
  • Επιτυχής εκπλήρωση κατά ανάθεση έργων ή δράσεων πέραν του προκαθορισμένου έργου.
  • Ανάληψη πρωτοβουλιών κοινωνικής προσφοράς και περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Σαρωτικοί έλεγχοι

Αυτές τις ημέρες το… μάτι των ελεγκτών βρίσκονται κυρίως καταστήματα σε εμπορικούς δρόμους και εμπορικά κέντρα με στόχο να εντοπιστούν όσοι δεν εκδίδουν αποδείξεις αλλά και τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς

Στο πλαίσιο αυτό ο αριθμός των συνεργείων ελέγχου θα είναι αυξημένος και θα προβεί στη διενέργεια ελέγχων για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους, εστιάζοντας κυρίως σε κλάδους με υψηλή παραβατικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι πέσουν στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ θα αντιμετωπίζουν αυστηρά πρόστιμα -που ειδικά για τη μη έκδοση αποδείξεων, με βάση το νέο καθεστώς που ισχύει, φθάνουν μέχρι και τα 5.000 ευρώ-, «λουκέτα», ακόμη και ποινικές διώξεις.

Όσον αφορά πάντως τους ελέγχους, θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι τα συνεργεία της ΑΑΔΕ θα εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024