Ο Νετανιάχου απορρίπτει το ψήφισμα του ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ
Το Ισραήλ δια στόματος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου απορρίπτει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την Ιερουσαλήμ που αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στα Ηνωμένα Έθνη, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον ΟΗΕ «οίκο των ψεμάτων».
Το Ισραήλ δια στόματος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου απορρίπτει
εκ των προτέρων το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την Ιερουσαλήμ που
αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στα Ηνωμένα Έθνη, χαρακτηρίζοντας μάλιστα
τον ΟΗΕ «οίκο των ψεμάτων».
«Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, είτε ο ΟΗΕ την αναγνωρίζει είτε όχι», είπε ο Νετανιάχου, λίγο πριν αποφανθεί η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επί ενός σχεδίου ψηφίσματος που θα καταδικάζει την αναγνώριση από την Ουάσινγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
«Χρειάστηκαν 70 χρόνια για να την αναγνωρίσουν επίσημα οι Ηνωμένες Πολιτείες και θα χρειαστούν ακόμη πολλά χρόνια προκειμένου ο ΟΗΕ να κάνει το ίδιο», είπε. Όμως η αλλαγή στάσης απέναντι στο Ισραήλ που παρατηρείται, σύμφωνα με τον Νετανιάχου, από πολλές χώρες, «θα καταλήξει να εισχωρήσει στον ΟΗΕ, σε αυτό τον οίκο των ψεμάτων».
«Το κράτος του Ισραήλ απορρίπτει κατηγορηματικά το ψήφισμα αυτό προτού καν υιοθετηθεί», είπε. Είπε πως και άλλες χώρες θα μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, όπως υποσχέθηκε να κάνει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με την αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι.
Το Ισραήλ χαιρέτησε ως «ιστορική» την αναγνώριση από τον Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσάς του, αντίθετα με τη διεθνή κοινότητα που αποδοκίμασε σχεδόν ομόφωνα αυτή τη μονομερή αυτή πρωτοβουλία.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442