
Προβάδισμα της ΝΔ και σε νέα έρευνα της Alco
Το προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται και σε έρευνα της Alco ενώ ανοδική συνεχίζει να είναι η πορεία για το νεοσύστατο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς «Κίνημα Αλλαγής». Οι ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δεν καταφέρνουν να περάσουν το κατώφλι του 3%.
Το προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται και σε έρευνα της
Alco ενώ ανοδική συνεχίζει να είναι η πορεία για το νεοσύστατο πολιτικό
φορέα της Κεντροαριστεράς «Κίνημα Αλλαγής». Οι ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τα
στοιχεία της έρευνας, δεν καταφέρνουν να περάσουν το κατώφλι του 3%.
Η έρευνα της Alco για λογαριασμό του News 24/7 και του Ραδιοφώνου 24/7 που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 15 έως 18 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων δείχνει για την πρόθεση ψήφου ότι η ΝΔ λαμβάνει 22,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17%, το Κίνημα Αλλαγής 7,8%, η Χρυσή Αυγή 6%, το ΚΚΕ 5,2%, η Λαϊκή Ενότητα 2,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,1% και η Ένωση Κεντρώων 2,1%. Άλλα κόμματα ψηφίζει το 4,2%, λευκό το 2,7% και την αποχή επιλέγει το 13%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,7%.
Σε έρευνα της ίδιας εταιρείας στις 12 με 14 Νοεμβρίου, τα ποσοστά ήταν αντίστοιχα: ΝΔ 22,4%, ΣΥΡΙΖΑ 16,4%, Κίνημα Αλλαγής 5,3%, ΧΑ 6,2%, ΚΚΕ 4,9%, ΛΑΕ 2,5%, ΑΝΕΛ 2%, ΕΚ 2%, άλλα κόμματα 6,7%, λευκό 3,1%, αποχή 12% και η αδιευκρίνιστη ψήφος ανερχόταν στο 14,7%.
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, τα ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή στα έγκυρα διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 26,8%, ΣΥΡΙΖΑ 20,1%, Κίνημα Αλλαγής 9,3%, ΧΑ 7,1%, ΚΚΕ 6,2%, ΛΑΕ 3,1%, ΑΝΕΛ 2,5%, ΕΚ 2,5%, άλλα κόμματα 5% και οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 17,4%.
Στα της επικαιρότητας, όπως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κώστας .Παναγόπουλος, αναδεικνύεται η θετική στάση του 50% περίπου των πολιτών σε σχέση με τις απαντήσεις και έδωσε η Ελληνική πλευρά και τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στον Τούρκο πρόεδρο κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στην Ελλάδα. Επίσης, το 64% του δείγματος πιστεύει ότι οι δικαστικοί πρέπει να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες, όπως οι άλλοι δημόσιοι λειτουργοί. Σημειωτέον τέλος ότι ένας στους δύο πολίτες δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές μέσα στο 2018, ενώ 47% δεν πιστεύει εξάλλου ότι θα γίνουν.
in.gr
- Η ΝΔ που επιτίθεται ανοίκεια στην ευρωπαϊκή εισαγγελία κατηγορεί την αντιπολίτευση για «άρρωστο κλίμα»
- Σκύλος και φαγητό: Ποιες είναι οι αιτίες που «ξεχειλίζει» από ενθουσιασμό. Θα σας εκπλήξουν!
- Θρίλερ σε bulk carrier στον Κόλπο του Άντεν: Drone με πυρομαχικό 50 κιλών εξουδετερώθηκε εν πλω σε επιχείρηση 12 ωρών
- Πρωτομαγιά 1994-2026: Η μέρα που ο Θεός της Ταχύτητας, Άιρτον Σένα, έφυγε για την αιωνιότητα (vids, pics)
- Αίγυπτος: Γερμανός τουρίστας πέθανε από δάγκωμα φιδιού – Μπήκε μέσα στο παντελόνι του
- «Τη φλόγα του αγώνα κρατάμε ζωντανή» – Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

