Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βέλγιο: Ογκώδης διαδήλωση κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού

Βέλγιο: Ογκώδης διαδήλωση κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού

Σχεδόν 25.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθεί η βελγική κυβέρνηση. Τα εργατικά σωματεία υποστηρίζουν ότι με το νέο σύστημα, που η κεντροδεξιά κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει έως το 2025, «οι μελλοντικοί συνταξιούχοι θα ζουν στην αβεβαιότητα» αφού δεν θα γνωρίζουν το ακριβές ποσό της σύνταξής τους πριν τελειώσουν την καριέρα τους.

Σχεδόν 25.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθεί η βελγική κυβέρνηση.

Τα εργατικά σωματεία υποστηρίζουν ότι με το νέο σύστημα, που η κεντροδεξιά κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει έως το 2025, «οι μελλοντικοί συνταξιούχοι θα ζουν στην αβεβαιότητα» αφού δεν θα γνωρίζουν το ακριβές ποσό της σύνταξής τους πριν τελειώσουν την καριέρα τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χριστιανικού συνδικάτου CSC Μαρκ Λίμανς, ορισμένες συντάξεις θα μειωθούν κατά 250 με 300 ευρώ τον μήνα.

Τα τρία μεγαλύτερα βελγικά συνδικάτα (FGTB, CSC και CGSLB) είχαν καλέσει τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν το πρωί στο κέντρο της πόλης. Πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης συμμετείχαν στην κινητοποίηση αυτή.

Μέχρι το 2030 η ηλικία συνταξιοδότησης στο Βέλγιο θα αυξηθεί στα 67 έτη, από 65 σήμερα.

«Οι άνθρωποι θα εργάζονται για περισσότερα χρόνια, αλλά υπό ποιες συνθήκες;» διερωτήθηκε ο Ζαν-Πασκάλ Λαμπίγ, ο γενικός γραμματέας του ταμείου Solidaris, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση RTBF.

Ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα καταβάλει περισσότερες προσπάθειες «για να εξηγήσει στον λαό τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, ώστε οι άνθρωποι να μην ανησυχούν πλέον».

Κατηγόρησε επίσης τα συνδικάτα που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση ότι «σπέρνουν τον φόβο διαδίδοντας ψέματα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024