Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε το κενό όσων λείπουν»

Σφαιρόπουλος: «Έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε το κενό όσων λείπουν»

Αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα γεμίσει την Τετάρτη το ΣΕΦ και θα σπρώξει τον Ολυμπιακό σε μια καλή εμφάνιση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας εμφανίστηκε στη συντέντυξη Τύπου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην απουσία του Μιλουτίνοφ, τονίζοντας ότι «για όλους όσους λείπουν έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε κενό. Όλα τα παιδιά είναι ικανά να βοηθήσουν την ομάδα και περιμένω να το κάνουν για μία ακόμη φορά».

Αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα γεμίσει την Τετάρτη το ΣΕΦ και θα σπρώξει τον Ολυμπιακό σε μια καλή εμφάνιση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας εμφανίστηκε στη συντέντυξη Τύπου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην απουσία του Μιλουτίνοφ, τονίζοντας ότι «για όλους όσους λείπουν έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε κενό. Όλα τα
παιδιά είναι ικανά να βοηθήσουν την ομάδα και περιμένω να το κάνουν για
μία ακόμη φορά».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας κόουτς:

«Έχουμε ένα δύσκολο αγώνα αύριο. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα που είναι σταθερά παρούσα στα φάιναλ φορ και έχει την ικανότητα να βρίσκεται εκεί και φέτος. Ήδη είναι πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα με μόνο δύο ήττες. Είναι μια ομάδα που ξέρουμε και μας ξέρει καλά. Έχει την καλύτερη επίθεση στην διοργάνωση και αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς που έχουμε την καλύτερη άμυνα είναι να εξουδετερώσουμε τα ατού της αντιπάλου μας.

Η ΤΣΣΚΑ έχει ποιοτικό ρόστερ και όλοι οι παίκτες της μπορούν να σου κάνουν την ζημιά. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε συλλογικά και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Ευελπιστούμε πως ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο και θα σπρώξει την ομάδα μας σε μια πολύ καλή εμφάνιση».

Για την απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ, τόνισε: «Δεν παίζει και πρέπει να παίξουμε με διαφορετικούς τρόπους σε άμυνα και επίθεση. Δεν είναι μόνο ο Μιλουτίνοφ… Για όλους όσους λείπουν έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε κενό. Όλα τα παιδιά είναι ικανά να βοηθήσουν την ομάδα και περιμένω να το κάνουν για μία ακόμη φορά».

Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει τους αγώνες με την ΤΣΣΚΑ στα Final Four με εκείνους κανονική διάρκεια της Euroleague, ανέφερε: «Είναι διαφορετικά τα παιχνίδια του φάιναλ φορ και της κανονικής διάρκειας και αυτό το γνωρίζουμε καλά και οι δύο ομάδες. Εμείς επικεντρωνόμαστε σε αυτό της κανονικής περιόδου. Είναι πάντα δύσκολο το έργο μας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που πρέπει. Δεν είναι της στιγμής να κάνουμε συγκρίσεις των αγώνων σε φάιναλ φορ και κανονική διάρκεια. Άλλωστε είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για φάιναλ φορ».

Τέλος, ερωτηθείς αν οι πολλοί τραυματισμοί έχουν κουράσει ψυχολογικά την ομάδα, απάντησε: «Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Το κυριότερο δεν είναι το ψυχολογικό, αλλά το αγωνιστικό. Όταν λείπουν παίκτες πρέπει να βρεις τρόπους να καλύψεις τα κενά, και αναγκαστικά αλλάζει το στυλ παιχνιδιού σου σε άμυνα και επίθεση. Επιπλέον κάποιοι παίκτες επιβαρύνονται με χρόνο συμμετοχής και αυτό σημαίνει μεγαλύτερη καταπόνηση. Πρέπει να τα διαχειριστούμε όλα αυτά, για να αποδίδει η ομάδα σταθερά καλά.

Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Η διαχείριση των νέων δεδομένων. Το πως θα παίξουμε και το πως θα λειτουργήσουμε. Όταν φεύγει ένας παίκτης, ή επιστρέφει κάποιος άλλος από τραυματισμό πάντα χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Δεν είναι εύκολο. Και αυτό λύνεται με το ψυχολογικό κομμάτι. Δηλαδή πρέπει να πεισμώσουμε όλοι και να παίξουμε δυνατά για να καλύψουμε με πάθος και ενέργεια τις απουσίες που έχουμε».

in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024