Την ώρα που οι αστυνομικοί επιχειρούν να σκιαγραφήσουν το ψυχολογικό προφίλ του 46χρονου αστυνομικού που σκότωσε τη γυναίκα του, την πεθερά του και το παιδί του πριν αυτοκτονήσει, συγγενείς αναφέρουν πως είχε εκφράσει σημάδια καταδίωξης, ενώ είχε υποστηρίξει πως αν ήθελε θα μπορούσε να σκοτώσει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στη φρουρά του οποίου υπηρετούσε.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Χερουβίμ, θείος της άτυχης συζύγου του αστυνομικού και αδελφός της μητέρας της, ισχυρίστηκε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως ο Χρήστος Ζαπανιώτης ζητούσε συνέχεια χρήματα και πως οι διαφορές που είχε με την οικογένεια της συζύγου του αφορούσαν κυρίως κληρονομικά θέματα.

Ωστόσο, η δήλωση του κ. Χερουβίμ που προκάλεσε εντύπωση είναι πως ο αστυνομικός στο παρελθόν είχε αναφέρει πως αν ήθελε μπορούσε να σκοτώσει τον πρώην πρωθυπουργό, αποκαλύπτοντας ένα διαφορετικό προφίλ του δράστη και αυτόχειρα.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χερουβίμ ο Ζαπανιώτης είχε πει στη γυναίκα του πως «άμα θέλω, τον σκοτώνω τον κοντό», σημειώνοντας πως με τον όρο «κοντό» εννοούσε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Μάλιστα, ο κ. Χερουβίμ ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα εδώ και λίγες ημέρες από τη Νάξο όπου μένει μόνιμα, υπογράμμισε πως αν είχε μείνει και αυτός στο οίκημα της οδού Ευριπίδου 25 θα είχε χάσει και εκείνος τη ζωή του. «Αν έμενα εδώ, θα με σκότωνε κι εμένα», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Δεν με γούσταρε γιατί δεν ήρθα να πάρω την αδερφή μου από το σπίτι τους. Ήθελε το υπόλοιπο σπίτι».

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση, προσπαθούν να εντοπίσουν τι συνέβη και χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο ο 46χρονος αστυνομικός προκειμένου να σκοτώσει τη σύζυγό του, την πεθερά του και την 3,5 ετών κόρη του, για την οποία όπως σημειώνουν οι συνάδελφοί του ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος και μιλούσε όλη μέρα για αυτήν.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας η έρευνες είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο για να προκύψει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα. «Αυτή τη στιγμή εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και οι πληροφορίες» τόνισε στο in.gr αστυνομική πηγή.

Ωστόσο, για το ενδεχόμενο ο κ. Σημίτης να είχε βρεθεί στο «στόχαστρο» του Χρήστου Ζαπανιώτη, ο υψηλόβαθμος αστυνομικός υπογράμμισε πως ο 46χρονος βρισκόταν στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού από το 1996, χωρίς να έχει αντιληφθεί κανείς από τους συναδέλφους του οποιαδήποτε περίεργη συμπεριφορά.

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας