Με την εκτίμηση ότι αυτός είναι ο τελευταίος μνημονιακός προυπολογισμός ξεκίνησε την ομιλία της στην βουλή η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου τονίζοντας παράλληλα ότι κλείνει η γ’ αξιολογηση. «Αυτή η κυβέρνηση απέδειξε πως όταν δεν της βάζουν εμπόδια απο την άλλη πλευρά μπορεί να κλείνει εγκαίρως την διαπραγμάτευση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια υποστήριξε ότι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε μια «θετική ανατροπή» κι ένα «θαύμα» για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης τονίζοντας ότι παρέλαβε τον ΕΦΚΑ ελλειματικό και τελικά ο ΕΦΚΑ έχει πλεόνασμα περί το 1δις ευρώ ύστερα απο συντονισμένες δράσεις όπως είναι η εκαθάριση του μητρώου ασφαλισμένων.

«Βάζουμε κανόνες στο σύστημα και κλείνουμε πληγές του παρέλθόντος» δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Σχετικά με το επίδομα των 400 ευρώ των νέων υποστήριξε πως «δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για success story, στόχος μας είναι η απασχόληση των νέων» και δεν αποτελεί φιλοδόρημα όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα πράγματα γίνονται καλύτερα γιατί αλλάζει η πολιτική προτεραιότητα της χώρας» τόνισε συμπληρώνοντας ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των αδυνάτων πολιτών που γίνεται πράξη με την ενίσχυση των κοινωνικών επιδομάτων και του επιδόματος αλληλεγγύης.

Άννα Καραβοκύρη

in.gr