«Η Γαλλία στηρίζει την τρομοκρατία» λέει ο Άσαντ
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της Γαλλίας, κατηγορώντας το Παρίσι ότι «στηρίζει την τρομοκρατία» κι εκτιμώντας ότι δεν «έχει δικαίωμα να μιλά για την ειρήνη» στη Συρία.
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της Γαλλίας, κατηγορώντας το Παρίσι ότι «στηρίζει την τρομοκρατία» κι εκτιμώντας ότι δεν «έχει δικαίωμα να μιλά για την ειρήνη» στη Συρία.
Λίγες ημέρες πριν, η γαλλική κυβέρνηση είχε κατηγορήσει τη Δαμασκό ότι ήγειρε «εμπόδια» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη, οι οποίες δεν απέδωσαν καρπούς.
«Η Γαλλία είναι ο σημαιοφόρος της στήριξης της τρομοκρατίας στη Συρία από τις πρώτες ημέρες» του πολέμου, είπε ο Άσαντ αναφερόμενος στην υποστήριξη του Παρισιού στους αντάρτες που πολεμούν εναντίον της κυβέρνησής του από το 2011.
«Δεν βρίσκεται σε θέση να αξιολογήσει (τα αποτελέσματα) της διάσκεψης για την ειρήνη» επισήμανε μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφού συναντήθηκε στη Δαμασκό με μια αντιπροσωπεία αξιωματούχων κι επιχειρηματιών από τη Ρωσία.
«Εκείνος που στηρίζει την τρομοκρατία δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για ειρήνη και δεν έχει καν το δικαίωμα να αναμειγνύεται στις υποθέσεις της Συρίας» υπογράμμισε.
Ο τελευταίος κύκλος διαπραγματεύσεων που οργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στη Γενεύη χωρίς να σημειωθεί καμία πρόοδος.
Μία ημέρα μετά, το γαλλικό ΥΠΕΞ κατήγγειλε την «ανεύθυνη στρατηγική παρακώλυσης» του καθεστώτος, εκτιμώντας ότι η Δαμασκός «αρνήθηκε να δεσμευτεί» κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.
Χθες, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως πρέπει να «μιλήσει» στον Άσαντ τονίζοντας ότι ο Σύρος ηγέτης θα πρέπει να «λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του».
ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442