Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παροχολογία με «άρωμα» εκλογών από την κυβέρνηση

Παροχολογία με «άρωμα» εκλογών από την κυβέρνηση

Σε παροχολογία που θυμίζει προεκλογική περίοδο επιδίδεται τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση. Μετά το κοινωνικό μέρισμα και τη λοταρία των αποδείξεων του υπουργείου Οικονομικών, οι αρμόδιοι υπουργοί προχώρησαν το Σαββατοκύριακο σε ένα μπαράζ επιδομάτων και παροχών.

Σε παροχολογία που θυμίζει προεκλογική περίοδο επιδίδεται τα τελευταία
24ωρα η κυβέρνηση. Μετά το κοινωνικό μέρισμα και τη λοταρία των
αποδείξεων του υπουργείου Οικονομικών, οι αρμόδιοι υπουργοί προχώρησαν
το Σαββατοκύριακο σε ένα μπαράζ επιδομάτων και παροχών.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε:

  • Εφάπαξ παροχή 400 ευρώ για τους νέους ανέργους (18 έως 24 ετών), οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, αλλά δεν επιδοτούνται. Το «Επίδομα Νεανικής Αλληλεγγύης» αφορά σε 55.000 άτομα, με το συνολικό κονδύλι να ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ. Θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έως το τέλος του έτους.
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 650 ευρώ για κάθε εργαζόμενο της Δυτικής Αττικής σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω των καταστροφικών πλημμυρών του Νοεμβρίου. Το επίδομα έρχεται σε συνέχεια της εφάπαξ παροχής 5.000 ευρώ στους πληγέντες. Σχεδόν την ίδια ώρα, ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωνε από το βήμα της Συνόδου των Πρυτάνεων πως σήμερα θα δοθεί στη δημοσιότητα νομοσχέδιο για τη δημιουργία Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
  • Εφάπαξ βοήθημα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά. Σχετική τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή και προβλέπει ότι το συνολικό κονδύλι θα ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ. Οι όροι και οι προϋποθέσεις διανομής του στους τελικούς δικαιούχους θα προσδιοριστούν με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος. Το ποσό θα ενταχθεί έως το τέλος του έτους σε Ειδικό Λογαριασμό, τον οποίο θα διαχειρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να προχωρεί άμεσα σε επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος.

Σημειώνεται επίσης ότι:

  • Ανοιχτή παραμένει για τις επόμενες οκτώ ημέρες η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, καίτοι πάνω από 1,3 εκατ. δικαιούχοι πληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή. Σκοπός είναι να προχωρήσουν σε νέες αιτήσεις δικαιούχοι που είδαν τις αρχικές αιτήσεις που υπέβαλαν να «κόβονται», αν και πληρούσαν τα αρχικά κριτήρια.
  • Την Παρασκευή – εκτός απροόπτου – θα κληρώσει για δεύτερη φορά η φορο-λοταρία του υπουργείου Οικονομικών. Στους 1.000 τυχερούς της πρώτης κλήρωσης θα προστεθούν 9.000, οι οποίοι θα λάβουν από 1.000 ευρώ έκαστος. Συνολικά δηλαδή θα μοιραστούν 9 εκατ. ευρώ, με τα στοιχεία να αφορούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου. Αν όλα προχωρήσουν βάσει του αρχικού σχεδιασμού, είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί ακόμη μία κλήρωση της φορο-λοταρίας έως το τέλος του έτους, για 1.000 τυχερούς, με βάση τις συναλλαγές του Νοεμβρίου.

Ομιλία πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό συνέδριο της Δυτικής Αττικής

Εν μέσω υποσχέσεων, επιμονής στο μέτωπο με τη Δικαιοσύνη και τους δικαστές, αλλά και έντονων διαμαρτυριών από το ΠΑΜΕ, κατοίκους και ντόπιους φορείς, ο Πρωθυπουργός έκλεισε χθες βράδυ με την ομιλία του το έκτακτο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Δυτικής Αττικής, το οποίο διοργανώθηκε με έναν από τους προφανείς στόχους να είναι να υποσκελίσει επικοινωνιακά το συνέδριο της ΝΔ. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά για «θράσος», λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ΝΔ προκάλεσε δεινά στη χώρα και ειδικά ο πρώην Πρωθυπουργός πως «βγήκε από την κρυψώνα και μας κουνάει το δάχτυλο».

Σε ανάλογους τόνους θα κινηθεί και η αυριανή ομιλία Τσίπρα στη Βουλή, με την οποία θα πέσει η αυλαία της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Θα επιχειρήσει παράλληλα να δώσει έμφαση στο επικείμενο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και στην πορεία προς την ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι, η οποία – κατά τον ίδιο – ισοδυναμεί με έξοδο από τα μνημόνια.

in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024