Κοτζιάς: Βήμα εμπιστοσύνης η αλβανική απόφαση για τα ελληνικά νεκροταφεία
Ως βήμα εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία που «αποδεικνύει ότι η διπλωματία μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα από ό,τι κραυγές διαμαρτυρίας χωρίς περιεχόμενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να ρυθμίσει το θέμα των κοιμητηρίων των Ελλήνων πεσόντων στο αλβανικό Έπος.
Ως βήμα εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία που «αποδεικνύει ότι η διπλωματία μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα από ό,τι κραυγές διαμαρτυρίας χωρίς περιεχόμενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να ρυθμίσει το θέμα των κοιμητηρίων των Ελλήνων πεσόντων στο αλβανικό Έπος.
Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι «είναι ένα πολύ θετικό βήμα, το οποίο είναι η συνέχεια του γεγονότος ότι η μικρή εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, η οποία είχε καταστραφεί πέρυσι στη Χειμάρρα, ανοικοδομείται σήμερα με χρηματοδότηση της αλβανικής κυβέρνησης».
«Πιστεύω ότι ο εφαρμοστικός νόμος, που ψήφισε το υπουργικό συμβούλιο της Αλβανίας στις 13 του μήνα και γνωστοποιήθηκε χθες, σύμφωνα με τον οποίο ρυθμίζονται τα ζητήματα τον κοιμητηρίων των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών που έπεσαν στο αλβανικό έπος, αποτελεί ένα τεράστιο βήμα και για να ησυχάσει, όπως λέει ο λαός μας, μεταφορικά η ψυχή τους αλλά και ένα βήμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στα δύο μέρη μας» πρόσθεσε.
Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε, ακόμη, ότι αυτό το γεγονός «αποδεικνύει, όπως και άλλα μικρότερα που ανέφερα παραδειγματικά, ότι η διπλωματία μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα από ό,τι κραυγές διαμαρτυρίας χωρίς περιεχόμενο».
«Η διπλωματία είναι ο δρόμος για να αναπτύξουμε θετικά τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας και η δικιά μας η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά έχουμε επιλέξει αυτόν τον δρόμο. Παίρνουμε το βάρος του δρόμου τής ειρηνικής συνεννόησης της διπλωματίας και της ανάπτυξης θετικής ατζέντας στον περίγυρό μας» συμπλήρωσε.
Τέλος, ο κ. Κοτζιάς ευχαρίστησε «όσους συμβάλανε στο να προωθηθεί αυτή η απόφαση από το παρελθόν».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]
- Ίντερ: Ο Μαρότα προανήγγειλε μεταγραφική ηρεμία τον Ιανουάριο
- Τραμπ: Ταϊλάνδη και Καμπότζη αποδέχθηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες
- Μονακό – Φενέρμπαχτσε 86-92: Γύρισε το ματς από το -17 και πήρε σπουδαία νίκη στο Πριγκιπάτο
- ΑΑΔΕ: Νέα μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα – Υποχώρησε 61% σε έξι χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)










![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-150x75.jpg)



![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442